Journal Man: Knjige koje bi svaki ambiciozan muškarac trebao pročitati

Journal Man: Knjige koje bi svaki
ambiciozan muškarac trebao pročitati

Uspješni ljudi čitaju. Mnogo. Čitaju stručne knjige, priručnike, publicistiku, no i književnost. Čitanje je ono nešto što nas uvijek gradi – emotivno, mentalno i psihički. Pitanje koje si često sami postavljamo – što bih ja trebao(la) čitati?… zapravo je lagano za odgovoriti. Sve ono što nas zanima, a i više.

Što biste trebali čitati?

Ako se želite usavršiti u određenom poslovnom, znanstvenom polju, onda je prilično jasno što ćete čitati. No, i dalje postoji mnogo knjiga koje ljude mogu inspirirati na vodstvo, rast, utjecaj, moć, no i na dobrotu, nježnost i ispravnost. A ovo sve zajedno čini dobar put ka osobnom napretku i rastu.

Izdvojili smo nekoliko knjiga koje objedinjuju upravo te kvalitete. Neke su biografske (za inspiraciju), neke su fikcija, a neke se mogu definirati kao zabavni priručnik. Ovo su knjige koje svaki muškarac (a i žena) treba pročitati barem jednom u svom životu. Najbolje bi bilo da mu stoje na polici, spremne za povremeno listanje. Jer, vjerujte, nakon što ih pročitate, to ćete svako malo i htjeti učiniti.

Empire State of Mind: How Jay-Z Went from Street Corner to Corner Office,  Zack O’Malley Greenburg

Status Anxiety, Alain de Botton

The Autobiography of Malcolm X: As Told to Alex Haley, Malcolm X

The 48 Laws of Power, Robert Greene

Steal Like An Artist, Austin Kleon

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori