Otvorile smo novu sezonu Journal Book Cluba!

Otvorile smo novu sezonu
Journal Book Cluba!

Na korak smo od rujna, mjeseca koji označava povratak u rutine, obaveze i užurbanu jesensku svakodnevicu. Proteklih smo ljetnih mjeseci uživale u čitanju mnogobrojnih bestsellera za dozu eskapizma koja nam tako paše ljeti. Iako su se na popisu nalazile strane i domaće uspješnice, jedan nam je novi roman odmah zapeo za oko i znale smo da će nam obilježiti cijelu sezonu. Otok nestalih stabala Elif Shafak knjiga je kojoj su se mnogi veselili i brojali dane do njezinog izlaska na police knjižara jer u pitanju je ključna suvremena autorica koja besprijekorno piše o društvu, uvijek kroz pitke i primamljive priče.

Već nakon prvih nekoliko stranica znale smo da je Otok nestalih stabala pravi odabir za peti po redu Journal Book Club kojim smo zakoračile u novu sezonu naših najljepših književnih susreta…

Peti Journal Book Club predstavio je najiščekivaniju knjigu godine

Jučerašnju smo večer provele u društvu žena koje Shafakinu književnost poznaju, ali ono važnije – ljubav prema knjigama dijele svakodnevno. Naša je Ilina Cenov ugostila Barbaru Tolić i Mateu Šarić u impresivnom ambijentu za još jedan dinamičan razgovor o knjizi koja je u kratko vrijeme osvojila domaće i strane čitatelje. Provele su nas kroz bogat spektar tema u koji nas je Otok nestalih stabala uronio – ljubavne priče glavnih likova, identitet njihove kćeri, osobna i generacijska povijest, odnos prema prirodi i niz drugih pitanja koje štivo otvara. Naše su gošće izdvojile brojne citate koji su im se posebice urezali u pamćenje i zaključile da novi roman Elif Shafak pokriva širok dijapazon i obrađuje različite teme zbog čega se možete uklopiti u baš svačiji čitalački repertoar.

Čitanje ove knjige za peti Journal Book Club omogućila nam je nakladnička kuća Hena com koja je roman izbacila na hrvatske police na isti dan kad je premijeru imao i u Velikoj Britaniji. Otok nestalih stabala u suštini prati Grka Kostasa i Turkinju Defne od početka njihove zabranjene veze na segregiranom Cipru 1974. godine pa sve do Londona 2010-ih kad njihovu priču počinje otkrivati kćer Ada. Nagrađivana autorica potpisuje knjige poput Četrdeset pravila ljubavi i Kopile Istanbula koje su svojevremeno postale književne senzacije, a u Journal Book Clubu uvjerile smo se da je najnovijim romanom nastavila uspješan literarni niz.

Zakoračite s nama u novu sezonu književnih druženja

Jesen nam donosi novu sezonu naših književnih susreta u sklopu kojih ćemo vam prezentirati najbolju fikciju koja je svježe stigla u naše knjižare. Naredne hladnije mjesece nastojat ćemo vam uljepšati nezaboravnim štivom koje možete osvojiti i razgovorima u kojima su nam najvažniji upravo vaši komentari, razmišljanja i pitanja. Jesenska sezona Journal Book Cluba krenula je punom parom i nadamo se da ćete s nama krenuti u još jednu uzbudljivu priču za sve knjigoljupce!

Foto: Journal.hr

Videoprodukcija: Broadcast.hr

Sadržaj nastao u suradnji s:

Naklada Hena com: https://hena-com.hr/

Učitati još
Zatvori