Je li nova knjiga Sally Rooney vrijedna hypea? Otkrijte u Journal Book Clubu

Je li nova knjiga Sally Rooney vrijedna
hypea? Otkrijte u Journal Book Clubu

Sally Rooney zasigurno je jedna od najpopularnijih aktualnih autorica. U nekoliko se godina ova mlada Irkinja pretvorila u književnu senzaciju diljem svijeta zahvaljujući svojim romanima Razgovori s prijateljima i Normalni ljudi. Prema potonjem je snimljena i hit serija koja je dodatno rasplamsala zaluđenost svijetom Sally Rooney. Nedavno je na police svjetskih knjižara, pa tako i na naše, stigao najnoviji roman autorice – Divni svijete, gdje si. U hrvatskom prijevodu u izdanju Frakture, pročitali smo je za još jedan Journal Book Club!

Hoće li novi roman opravdati prašinu koju je podigao?

Roman je zahvaljujući Frakturi dobilo priliku čitati čak 10 sretnih čitateljica, a o tome je li ispunila sva očekivanja – razgovarat će naša kolumnistica Ilina Cenov i najnoviji gost Journal Book Club, Dino Pešut. Sutra, 30. rujna u 18 sati, pravnica i književna moderatorica koja vam svaki mjesec donosi osvrt na brojne novitete i ovaj mladi autor i dramaturg (romani Tatin sin, Poderana koljena) uhvatit će se u koštac s romanom Divi svijete, gdje si. U, ne sumnjamo, dinamičnom razgovoru, komentirat će glavne teme koje okupiraju Sally Rooney, ljubavne priče koje su u fokusu čitave radnje te političke komentare ove planetarno poznate spisateljice.

Ako još niste naišli na opis radnje, Divni svijete, gdje si donosi dvije ‘ljubavne’ priče – onu između skladištara Felixa i bestselling autorice Alice i drugu između Eileen zaposlene u magazinu i mladog Simona s karijerom u politici. Njih četvero moraju navigirati kroz svoje prijateljske, ljubavne i seksualne odnose, dok se društvena stvarnost oko njih ruši sve intenzivnije. Sally Rooney prepoznatljiva je po svojim antijunacima, milenijalcima osvještenijim no bilo koja prijašnja generacija, a istovremeno i pasivniji. Poznato je i da nerijetko dijeli publiku – vrlo ju je lako ili obožavati ili otpisati pa uopće ne sumnjamo da će razgovor Iline i Dine biti dinamična.

Kako se priključiti Journal Book Clubu?

Journal Book Club osmišljen je prvenstveno kao mjesto na kojem ljubitelji knjiga mogu ostavljati svoja razmišljanja o nekom romanu i pitanja gošćama te se tako upoznati s brojnim svjetskim književnim naslovima i domaćim autorima te gostima.

Razgovor možete pratiti online u četvrtak 30. rujna u 18 sati na Journalovom YouTube kanalu, a pozivamo vas da u live chatu ispod prijenosa postavljate komentare Ilini i Dinu, komentirate s nama knjigu, pitate što god vas zanima i dajete prijedloge za sljedeće Journal Book Club susrete!

Učitati još
Zatvori