U Journal Book Clubu predstavili smo najljepšu knjigu u interliberskom tjednu

U Journal Book Clubu predstavili smo
najljepšu knjigu u interliberskom tjednu

Nalazimo se u tjednu kad baš svi pričaju o knjigama, a sve zahvaljujući najvećem književnom sajmu u godini. Dok trenutno na Zagrebačkom Velesajmu izlažu neki od najpopularnijih nakladnika čije bestsellere obožavamo , na našoj sceni postoje i oni autori koji iza sebe nemaju veliku kuću, a njihove su knjige dosegnule i dirnule značajnu književnu publiku. Jedna je od takvih autorica upravo i Nastja Kulović čiji rad pratimo već neko vrijeme. Prvim romanom Kud si krenula? pružila nam je dosad neviđeni autobiografski pogled na suživot s bolešću i odnose unutar obitelji koja je njome na neki način ipak obilježena. Privukla je velik broj čitatelja zbog čega nam je knjiga Nešto drugo, novi roman autorice, odmah došao na red za Journal Book Club.

Naša najljepša književna druženja kojima se veselimo svakog mjeseca u jesenskoj su sezoni posebno uzbudljiva. Nastjinu knjigu komentirali smo u sedmom po redu Journal Book Clubu i to upravo u Mjesecu hrvatske knjige.

Knjiga koja je doista ‘Nešto drugo’

Kad smo prvi put primili knjigu u ruke, prvo smo uočili divnu posvetu koju nam je Nastja napisala. To je upravo ono karakteristično za autoricu, posvete koje za svakog čitatelja, kad je to moguće, piše jedinstvenih nekoliko riječi koje posluže kao savršena uvertira u roman Nešto drugo. Intimistički napisana priča inspirirana je stvarnim događajima, onima kojima Nastja nije osobno prisustvovala, ali je zagazila u istraživanje vlastite obiteljske povijesti.

Knjiga je podijeljena u tri dijela; prvi u kojem nam piše o događajima u obitelji koji su se raspleli nakon raspada braka Nastjinog djeda i bake. Upravo taj odnos koji će kasnije definirati i život te svakodnevicu mnogih drugih u obitelji otvara razna pitanja tijekom priče – od onih o braku, ženskoj ulozi u obitelji, osobnim strahovima i dilemama do, najvažnijeg, razgovora o ljubavi i što ona zapravo jest.

Neki od deset sretnih dobitnika pisali su nam o svojim dojmovima o knjizi i složili se da je jedna od onih koja se čitatelju još dugo mota mislima. Nakon što smo i sami uronili u roman i dovršili ga u svega dva, tri dana, odbrojavanje do novog Journal Book Cluba moglo je početi.

Nastja i Ilina o književnosti, pisanju i pričama o ljubavi

Journalova kolumnistica i književna moderatorica Ilina Cenov svakog nas mjeseca provede kroz razgovor s interesantnim gošćama, ali atmosfera je posebno dinamična kad sjedi s onima čiji rad već neko vrijeme prati. Upravo je zato s Nastjom u našem novog književnom susretu pretresla brojne teme – od pitanja što autorici osobno znači pisanje, koliko je izazovno pisati o vlastitoj obitelji i događajima koji su zasigurno utjecali na nju, kao to kako uopće definirati pojam ljubavi.

Kroz sat vremena slušali smo o samoj radnji knjige i interesantnom putu koji je Nastja prošla do nje, a kroz pitanja čitatelja naše su protagonistice zagreble još dublje u pozadinsku priču. Iza nas je još jedan doista poseban book club u kojem smo se podsjetili, kako nam Ilina često piše, da treba čitati domaće!

Uskoro stiže novi book club i prilika za osvojiti bestseller knjigu

Ako još niste, uhvatite Nastjine knjige na njezinoj ponudi u sklopu interliberskog tjedna koju možete pronaći na Facebook stranici. Kad završite s čitanjem, bacite se s nama u novi Journal Book Club koji vam već sad polako pripremamo…

Očekuje nas novi svjetski bestseller ovjenčan priznanjima, ali i genijalni gosti kojima se posebno veselimo!

Video produkcija: Broadcast.hr

Foto: Journal.hr

Sadržaj nastao u suradnji s:

A1: https://www.a1.hr/

Nastja Kulović: https://nastjacool.com/

Učitati još
Zatvori