Journal Book Club: Knjige savršene za zakoračiti u novu godinu

Journal Book Club: Knjige savršene za
zakoračiti u novu godinu

Sad više nego ikad odbrojavamo sate da ova po mnogočemu teška godina dođe kraju. Iako znamo da se u ponoć možda neće ništa konkretno promijeniti i pred nama je dug put oporavka (kako fizičkog, tako i psihičkog), za mnoge ipak to označava novu priliku, reset i početak. U 2021., unatoč svemu, pokušat ćemo ući u dobrom raspoloženju, realni, ali optimistični. Kako bi nam prvi tjedni nove godine prošli što ljepše, odabrali smo neke knjige za raspoloženje koje će vam biti užitak čitati…

Five Steps to Happy, Ella Dove

Prvijenac Elle Dove zanimljiva je priča inspirirana autoričinim stvarnim životom. Radnja prati Heidi, glumicu koja nakon nesreće koja joj je promijenila život do temelja mora pronaći novu verziju sebe za budućnost o kakvoj nikad nije razmišljala.

The Peace of Wild Things: And Other Poems, Wendell Barry

Wendell Barry napisao je zbirku pjesama koje vas odmah vode u drugi svijet i smiruju. Njegove pjesme možda nisu duhovite, ali na prekrasan način reflektiraju autorova razmišljanja i lekcije o prirodi, prijatejstvu, ljubavi, sjećanjima i uspomenama.

The Book of Delights, Ross Gay

Ross Gay nagrađivani je pjesnik koji se prošle godine okrenuo non-fictionu, prozi i esejima. ‘The Book of Delights’ zapravo je zbirka eseja napisanih tijekom jedne godinu o stvarima koje je autor smatrao lijepima, koje su ga zainteresirale. Posebno se ističu one male stvari, njegov pogled na prirodu, sve s čim se susretnemo svaki dan mnogo puta, a ni ne primijetimo. Divno, a istovremeno kompleksno štivo.

The Rosie Project, Graeme Simsion

Možda se ne uklapa u klasične knjige za raspoloženje, ali nezaobilazan je naslov. ‘The Rosie Project’ nije nova knjiga, ali jedna je od onih koje su toliko tople i feel-good nastrojene da ih valja ponovno pročitati. Duhovita knjiga prati 39-godišnjeg profesora Dona koji nikad u životi nije uspio izaći ni na drugi spoj. Uskoro kreće raditi na projektu ‘the Wife’, znanstvenom testu koji bi ljudima pomogao da pronađu savršenu osobu za sebe. Očekivano (i esktemno zabavno) u život mu ulazi Rosie, ‘najnekompatibilnija žena na svijetu.’

A Year of Yes, Shonda Rhimes

Kad odbingeamo ‘Bridgerton’ na Netflixu, imamo još Shonda Rhimes materijala. Početak godine idealno je vrijeme za njezin genijalni memoar ‘A Year of Yes.’ Rhimes je kao introvert uvijek pokušavala izbjeći javne govore i izlaganja, odbijala je bilo kakav scenarij koji ju je strašio. Nakon što joj je sestra prigovorila da nikad ne kaže ‘da’ na spontane planove, Rhimes je izazvala samu sebe. ‘Year of Yes’ prati godinu dana njezinog života i sve situacije u kojima se snašla za vrijeme izazova. Duhoviti i intimni memoar osvrće se na njezin život prije i kasnijei izuzetno je zabavno štivo za sve.

Ako vas više zanima što nam sve sprema 2021. u svijetu knjiga, ono najbolje što izlazi pročitajte ovdje.

Učitati još
Zatvori