Ovo su sretne dobitnice hit romana za Journal Book Club koji možete i vi pratiti

Ovo su sretne dobitnice hit romana za Journal Book Club koji možete i vi pratiti

Jesensko-zimska sezona u našem Journal Book Clubu uzbudljivija je nego ikad. Nakon što smo vam u sklopu Mjeseca hrvatske knjige predstavili roman Nešto drugo autorice Nastje Kulović, bacili smo se u pripremu novog književnog susreta u kojem se vraćamo književnosti sa svjetskih bestseller ljestvica. Proteklih ste dana u našim preporukama za Interliber mogli vidjeti brojne strane romane koje bismo vam preporučili. Malo more domaćih i stranih romana uljepšalo nam je čitalačku godinu i na naše police unijelo raznovrsnu ponudu knjiga o kojima smo vam redovito pisali. Međutim, možda ste uočili da se jedan naslov nerijetko ponavljao u našim književnim preporukama, a kad je početkom jeseni stigao u hrvatskom izdanju, odmah smo ga htjeli čitati iznova.

Upravo je zato roman Hamnet autorice Maggie O’Farrell, u izdanju Profila, nova knjiga osmog po redu Journal Book Cluba!

Hamnet, Maggie O’Farrell

Magie O’Farrell upoznali smo na svjetskoj književnoj sceni zahvaljujući hvaljenim romanima Afer You’d Gone i The Hand That First Held Mine. Književni naslovi donijeli su joj brojne recenzije oduševljenih kritičara, a zatim je 2020. godine izdala svoj treći roman Hamnet koji se u kratkom roku pozicionirao u najpoželjnija književne djela godine. Donio joj je Women’s Prize u kategoriji najbolje fikcije i British Book Award, a nas je uronio u raskošan svijet i priču koja nam se dugo motala mislima.

U pitanju je roman o Shakespeareovom sinu Hamnetu, dječaku koji je preminuo s 11 godine 1596. godine. Radnja započinje ljetnog dana u Stratfordu kad djevojčicu Judith iznenada uhvati groznica. Njezin brat blizanac, mladi Hamnet, panično odlazi u potragu za pomoći, no, nikoga nema kod kuće. Majka Agnes radi na polju, otac William u Londonu. I nitko ne sluti da se sprema smrt djeteta koja će mnogo toga promijeniti.

Svi elementi ovog štiva vrijedni su komentara koje su dobili. Od flambojantnog i raskošnog stila pisanja preko radnje koja kao temelj uzima stvarne ličnosti i njihove živote iz kojih stvara mozaik dirljivih, bolnih i nezaboravnih epizoda. Dok se raspliću događaji, O’Farrell nas vodi u srž tuge same po sebi i ostavlja na nas utisak zbog kojeg ćemo je uvijek imati na listi omiljenih knjiga posljednjih godina.

Pridružite se Journal Book Clubu 30.11. i osvojite svjetski bestseller!

Najuzbudljiviji dio Journal Book Cluba je upravo razmjena mišljenja s našim čitateljima kojima svakog mjeseca poklanjamo hvaljene romane. Ovog smo vam puta pripremili primjerke Hamneta u suradnji s Profilom koji će razveseliti 10 sretnih dobitnika!

Kako biste sudjelovali u nagradnoj igri, osvojili knjigu i pridružili se našem književnom klubu, potrebno je učiniti sljedeće:

  1. Pratiti Facebook stranicu Journal.hr-a
  2. Pratiti Journalov YouTube kanal na kojem održavamo Journal Book Club druženja
  3. Pratiti Facebook stranicu Profil knjige
  4. U komentaru ispod ove objave označiti osobu za koju znate da bi voljela sudjelovati u Journal Book Clubu i pročitati roman Hamnet autorice Maggie O’Farrell

Igramo se do utorka, 17.11. u 12 sati, a dobitnike ćemo proglasiti nakon toga.

Sretne dobitnice su: Gabriea Biškupić, Tea Gatačkić, Ivana Sluganović, Ivana Radan, Ida Franjević, Marija Šoronda, Sanja Kuternik, Anthea Valković, Katja Grabrovec, Ines Lahorka Šmit (Benzić). Dobitnice molimo da nam se jave u Facebook inbox Journal.hr-a s podacima (ime, prezime, adresa slanja knjige, broj mobitela i mail adresa). Čestitamo!

Foto: Profil knjiga

Učitati još
Zatvori