Počinje odbrojavanje do novog Journal Book Cluba, a mi vam otkrivamo kako ga možete pratiti!

Počinje odbrojavanje do novog Journal Book Cluba, a mi vam otkrivamo kako ga možete pratiti!

U Journalovoj redakciji često se komentiraju nove knjige oko kojih se diže sve veća prašina, a nerijetko ih i međusobno razmjenjujemo. S jednakim smo oduševljenjem pročitale roman Nizozemska kuća autorice Ann Patchett, a sad odbrojavamo dane do novog Journal Book Club susreta 22. travnja u 18 sati čija će središnja tema biti upravo taj bestseller!

Predivna Nizozemska kuća naš je odabir za novi Journal Book Club

Kad smo birale knjigu za novi book club susret, nismo se morale dugo dvoumiti. Za naslovom Ann Patchett u hrvatskom izdanju i prijevodu posegnule smo čim je stigao na police domaćih knjižara, a ubrzo je i pala odluka da upravo Nizozemska kuća u nakladi Profila bude odabir za novo Journal Book Club druženje.

Dirljiv roman prati obiteljsku sagu iz perspektive Dannyja, dječaka, mladića, a zatim i muškarca koji je odrastao u prekrasnoj nizozemskoj kući sa sestrom Maeve i ocem Cyrilom. Nakon što iz njihovog života izađe majka Elna, a uskoro uđe maćeha Andrea, život Dannyja i njegovog najvećeg uzora, sestre Maeve, više neće biti isti. Od tog se trenutka počinje granati nostalgična i dirljiva priča o više od pet desetljeća jedne obitelji, a ponajviše nevjerojatnog odnosa brata i sestre, cijelo vrijeme prožetog sjećanjima na nizozemsku kuću i događajima koji su se u njoj odvijali.

Pridružite se Ilini, Nives i Luizi u razgovoru o knjizi 22. travnja

Kako bi nam rasprava o romanu bila što dinamičnija, komentirat će ga tri prave ljubiteljice knjiga i pisane riječi! Nives Čavić koja stoji iza omiljenog nam Instagram profila Budi kulturan i Luiza Bouharaoua koju poznajemo po književnom radom i angažmanu u udruzi Skribonauti pridružit će se razgovoru sa Journalovom kolumnisticom, Ilinom Cenov. Potencijalno različitih književnih ukusa, karijera i pogleda na književnost, bit će interesantno poslušati njihova razmišljanja o romanu koji je ušao u finale za nagradu Pulitzer.

Budite i vi dio ležernog razgovora o bestselleru!

Sedam sretnih čitateljica već je osvojilo knjigu Nizozemska kuća povodom novog Journal Book Cluba, ali mogu nam se pridružiti i svi oni koji je jedva čekaju nabaviti i pročitati. Razgovor naše tri knjigoljupke bit će idealna uvertira za predivan roman Ann Patchett, a pratiti ga možete u prijenosu uživo na Journalovom YouTube kanalu u četvrtak, 22. travnja u 18 sati na ovom linku. Postavljajte pitanja i uživajte u raspravi jer će naše gošće prokomentirati i sve ono o čemu ćete pisati tijekom susreta.

Ležernu atmosferu za novi Journal Book Club upotpunit će naš partner JYSK kolekcijom Nordic Mood. Ugođaj će zaokružiti proizvodi kao što su jastučići, zdjelice popularnog craft izgleda inspiriranog Skandinavijom, kao i divne svijeće i detalji uz koje će razgovor o knjizi proći još opuštenije u pravom Hygge ambijentu.

Kako bi isti, ipak, ostao dinamičan i interesantan, pobrinut će se naš partner Konzum s omiljenim Hrusty grickalicama, a našim će gošćama ukusno osvježenje biti zdravi, svježe cijeđeni Minute sokovi.

Odbrojavanje je i službeno počelo do novog Journal Book Cluba u koji se možete uključiti putem ovog linka i zajedno s nama uživati o razgovoru o genijalnoj knjizi Ann Patchett.

Foto: Unsplash, Instagram / Profil / Ilina Cenov / Luiza Bouharaoua / Nives Čavić (Budi kulturan)

Učitati još
Zatvori