Journal Book Club: Ciganin, ali najljepši

Journal Book Club: Ciganin, ali najljepši

A post shared by @anjarajcevic on

Nova knjiga Journal Book Club najnoviji je roman Kristiana Novaka Ciganin, ali najljepši. Kako biste aktivno sudjelovali u Journal Book Clubu pridružite nam se u goodreads grupu gdje ćete biti upoznati sa svim novostima, a i gdje jedva čekamo pročitati vaše mišljenje i komentare o knjizi, a i diskusije su više nego dobrodošle!

Ciganin, ali najljepši

Roman je postavljen na kazališne daske Hrvatskog narodnog kazališta i predstava je, kao i roman, pobrala samo odlične kritike. Zašto trebate pogledati predstavu pročitajte ovdje, a kako je roman doživjela naša kolumnistica Ilina Cenov možete pročitati ovdje.  Za one koji još nisu pročitali knjigu ili pogledali predstavu pokušat ćemo u par crtica prepričati radnju ove, stvarno iznimne knjige.  Strogo žanrovski gledano radi se o kriminalističkom romanu, no žanrovsko određivanje ovog romana tu ne staje. Radi se također i o fatalnoj ljubavnoj priči, roman ima i avanturističke elemente, a jedna od najbitnijih karakteristika romana jest jezik na kojem je pisan – pisac, naime, jako vješto kombinira standardni jezik i međimursko narječje.

download

Ovo je knjiga u kojoj ćete naći al-Anfal, Daesh (ISIL) i izbjeglički val, zabranjenu ljubav Hrvatice i Roma, veterana Domovinskog rata koji brine za mir u selu, policajca na zalazu karijere u pomalo shizoidnim epizodama, orgiju s Moldavkama u vikendici, teoriju i praksu krađe i tučnjave i još mnogo, mnogo toga. Priča je ispričana skoro pa u filmskim scenama, a garantiramo da roman nećete moći ispustiti iz ruke.

Knjigu možete kupiti u bilo kojoj boljoj knjižari ili direktno od nakladničke kuće OceanMore. Čestitamo Mirjani Ribić na osvojenoj knjizi! Pratite naš Journal Book Club jer 19. ožujka otkrivamo nove knjige koje ćemo čitati u travnju!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori