Što nas sve očekuje u božićnom izdanju Journal Book Cluba?

Što nas sve očekuje u božićnom
izdanju Journal Book Cluba?

Približi smo se samom kraju 2021. godine i ususret blagdanima vrijeme je za još jedan Journal Book Club. Posljednjih smo se mjeseci intenzivno družili i u našem malom književnom klubu tijekom ove godine predstavili nekoliko hvaljenih i nagrađivanih knjiga te vas upoznali s brojnim interesantnim gošćama – autorima, book blogericama, kreativcima, a prije svega ljubiteljima knjiga koji su učinili Journal Book Club posebnim. Nakon osam uspješnih susreta book club se pretvorio u pravu malu knjišku oazu, razlog zašto svakog mjeseca u našoj redakciji biramo i čitamo nove knjige koje želimo predstaviti čitateljima. Svaki nam je susret donio deset novih dobitnika knjiga među kojima su se našli i oni koji su nastavili pratiti naše razgovore i svakog se mjeseca rado pridruže novoj JBC priči.

Upravo smo zato ovogodišnji niz susreta odlučili zaključiti našim book clubom u božićnom ruhu i tim vam povodom donosimo jedinstveni susret u sklopu kojeg ćemo čitati još jednu nagrađivanu knjigu, a za vas smo pripremili nekoliko šarmantnih božićnih poklona koje ćete moći osvojiti.

Božićno izdanje Journal Book Cluba stiže 16.12.

Posljednje književno druženje ove godine održat ćemo u četvrtak, 16. prosinca u 18 sati, a ponovno ćete nas moći pratiti na Journalovom YouTube kanalu. U live streamu pridružit će nam se genijalne gošće o kojima ćemo vam ususret book clubu otkriti više detalja, a kroz razgovor će nas ponovno voditi Journalova kolumnistica Ilina Cenov koja se već odavno udomaćila u ulozi book club moderatorice.

Božićno ruho Journal Book Cluba smjestit će se u Journalov novi ured, a ovog smo puta imali priliku čitati knjigu o kojoj su se raspisali svi svjetski mediji, prošle je godine proglašena jednom od najboljih knjiga 2020., a posljednjih je mjeseci čita sve veća domaća čitalačka publika. U središtu će svega biti – Moja nestala polovica autorice Britt Bennett u izdanju Mozaik knjige!

Moja nestala polovica, Britt Bennett

Britt Bennett oduševila je svjetsku javnost svojim romanom koji se u kratko vrijeme našao na listama najvećih novina i magazina čijim književnim preporukama uvijek vjerujemo. Nahvalili su je New York Times, Time Magazine, The Washington post, a našla se i u brojnim preporukama svjetski poznatih book blogera. Štoviše, knjiga je stekla toliku popularnost da se za prava za snimanje serije natjecalo čak 17 produkcijskih TV kuća. U konačnici je pobjedu odnio popularni HBO koji će raditi na adaptaciji ovog genijalnog romana koji je na hrvatskom izašao u prijevodu Aleksandre Barlović.

Radnja prati blizanke Vignes koje su bile nerazdvojne, dok su odrastale šezdesetih godina u Mallardu u Louisiani, gradu u kojem pretežno žive Afroamerikanci svjetlije puti. Stella i Desiree imaju veće ambicije, sanjaju o boljem životu i kao tinejdžerice bježe u New Orleans koji će im promijeniti život. Kad jedna sestra shvati da može živjeti drugačije, kao bjelkinja, a druga se vraća u Mallard, nastaje duboki jaz između žena koje imaju istu prošlost, a dijametralno suprotnu sadašnjost. Iako ih razdvajaju mnogi kilometri i jednako mnogo laži, sudbine blizanki ostaju isprepletene. Što će se dogoditi sljedećem naraštaju, kad se sastanu životni putovi njihovih kćeri? Raskošna povijesna drama donosi emotivnu obiteljsku priču i intrigantan pogled u američku povijest i ne sumnjamo da će oduševiti svakoga tko je primi u ruke.

Božićni paket Journal Book Cluba

Štoviše, Moja nestala polovica bila bi savršeni književni poklon i upravo zato vam donosimo priliku da je osvojite nakon održanog Journal Book Cluba. Međutim, u božićnom izdanju pripremili smo nešto posebno – pravi mali paketić koji će razveseliti svakog knjigoljupca i upotpuniti kutak za čitanje. U suradnji s JYSK-om, našom omiljenom destinacijom za skandi moderan namještaj, i Svezalicom, divnim malim brendom koji nas je oduševio svojim proizvodima, donosimo vam božićni paket Journal Book Cluba!

Pripremili smo božićni paket inspiriran book club druženjima, a mogao bi razveseliti sve one koji hladne večeri i vikende vole provesti u svom reading corneru. Uz knjigu, za 10 sretnih dobitnika pripremili smo nekoliko šarmantnih dodataka koji će vam uljepšati kutak za čitanje i još vam dugo koristiti…

Preslatke sVEZalice u blagdanskom ruhu

Hrvatski brend sVEZalice već nam neko vrijeme mami pažnju svojim simpatičnim pidžamicama za knjige koje objavljuje na Instagramu. Iza svake osmišljenje pidžamice stoji Ksenija Hrkać, profesorica engleskog jezika i književnosti koja je sVEZalice počela izrađivati prije nekoliko godina, a njezine zaštitne torbice za knjige oduševile su brojne ljubitelje čitanja i one koji knjige svugdje nose sa sobom.

Bez obzira nosite li ju u javni prijevoz i stavite li ju ujutro u ruksak, ove šarmantne i unikatne svezalice zaštitit će vaše štivo, a zasigurno će vas svaki pogled na šarolike uzorke razveseliti. Svaka sezona nosi svoje izdanje sVEZalice, a ovo božićno nas je potpuno osvojilo. Više primjeraka sVEZalica pronađite ovdje, a u našem paketu za svakog dobitnika naći će se po jedna pidžamica u jednom od dva uzorka.

Najljepši skandi komadi iz JYSK-a

Drugi put po redu JYSK se pridružio našoj Journal Book Club priči i učinio je raskošnijom za čak tri šarmantna poklona. Svojim decentnim skandi komadima koji će se savršeno uklopiti u svako božićno uređenje interijera uljepšat će i vaš kutak za čitanje. Ukrasni jastučići SAGA u obliku zvijezde bit će divan dekor u blagdanskom ruhu. Izrađeni od velura i vrlo mekani, ovi jastuci učinit će odmaranje uz knjigu udobnijim.

Čitanje nije potpuno bez omiljenog toplog napitka kao što je čaj, kava, a u božićno vrijeme i topla čokolada pa smo u suradnji s JYSK-om u božićni paket dodali ove divne kamene LAUKE šalice, a da atmosfera bude potpuna tu je i skandi BOSSE svijeća koja će se lako uklopiti u vaš interijer.

Samo nas nekoliko dana dijeli od Journal Book Cluba, stay tuned, pratite članke o našem književnom susretu jer vam uskoro donosimo priliku da osvojite naš JBC paket!

Foto: Journal.hr

Hvala A1 što će još jednom tehnički podržati Journal Book Club!

Učitati još
Zatvori