Novi Journal Book Club otkrio nam je tko će i zašto uživati u prvom romanu Quentina Tarantina

Novi Journal Book Club otkrio nam je tko će i zašto uživati u prvom romanu Quentina Tarantina

U proljetnu sezonu zakoračili smo s pregršt planova na Journalu, a projekt koji nastavljamo i u ovoj godini je upravo Journal Book Club. Tijekom deset susreta, Journal Book Club prerastao je u književne susrete kojima se veselimo svakog mjeseca zahvaljujući kombinaciji uzbudljivog i novog štiva na našim policama i izvrsnih gošća iz svijeta kulture i book bloganja. Dosad smo ugostili blogericu Nives Čavić, komunikacijskog stručnjaka u kulturi Dalibora Jakusa, book blogericu Anu Jambrek, dramaturga Dinu Pešuta, spisateljicu Luizu Bouharaoua i još mnoge, a u najnovijem Journal Book Clubu pridružile su nam se glumica Mia Melcher i redateljica Judita Gamulin. S Ilinom Cenov, moderatoricom book cluba i našom dugogodišnjom kolumnisticom, komentirale su jedan od najuzbudljivijih bestsellera koji je stigao na police hrvatskih knjižara ove godine – Bilo jednom u Hollywoodu autora Quentina Tarantina.

Journal Book Club i bestseller Quentina Tarantina

Bilo jednom u Hollywoodu novelizacija je jednog od najpopularnijih filmova iz 2019. koji nosi pečat slavnog redatelja. Dugoiščekivani roman prvijenac Quentina Tarantina naišao je na brojne reakcije, a funkcionira kao proširena priča o Ricku Daltonu i Cliffu Boothu te zlatnim godinama hollywoodske industrije. Prožeta silnim detaljima o filmskom svijetu tog razdoblja, knjiga je ponajprije poslastica za filmoljupce i obožavatelje Tarantinovog režiserskog stila. Kroz roman nas iznova upoznaje s Daltonom, nekoć uspješnim glumcem koji sad igra samo negativce u osrednjim produkcijama, i Cliffom Boothom, Rickovim dublerom koji na setu sije strah jer se ‘možda’ izvukao s ubojstvom vlastite supruge. Mozaik likova čine i Sharon Tate i Charles Manson kao figure koje će potencijalno promijeniti Hollywood, a možda će imati sasvim drugačiju ulogu u Tarantinovoj reinterpretaciji.

U novom izdanju Journal Book Cluba, Mia, Judita i Ilina dotaknule su se brojnih aspekata knjige; od razlika između filma i knjige, reinterpretacije priče preko provokacija i stilskih postupaka svojstvenih Tarantinu sve do toga kome bi knjigu preporučile. Čitatelji su imali priliku u komentarima ostavljati svoja pitanja o romanu, detaljima radnje i likovima na koja su naše protagonistice odgovarale. Ako ste propustili prijenos Journal Book Cluba uživo, možete ga u cijelosti pogledati ovdje ili na niže prikazanom YouTube prozoru.

Sve detalje knjige pronađite u Journal Book Clubu

Uskoro vam donosimo novu Journal Book Club priču, novitete u samom konceptu, ali i dalje prije svega fantastična književna djela koja možete osvojiti, s nama ih čitati i sudjelovati u book susretima!

Video produkcija: Broadcast.hr

Foto: Tatjana Bukvić, Journal.hr

Sadržaj nastao u suradnji s:

Stilus knjiga: https://stilus-knjiga.hr/

A1: https://www.a1.hr/

Učitati još
Zatvori