Jedna od globalno najpopularnijih i najprodavanijih knjiga napokon je dobila hrvatski prijevod
Jedna od globalno najpopularnijih i najprodavanijih knjiga napokon je dobila hrvatski prijevod

Jedna od globalno najpopularnijih i najprodavanijih knjiga napokon je dobila hrvatski prijevod

Nema biznisa kao što je šoubiznis, zar ne? A ima li priče kao što je hollywoodska priča, dječjih zvijezda stvorenih grubom ljubavlju i brutalnom ambicijom svojih roditelja?

Odgovor saznaj u novom hit-naslovu nakladničke kuće Fraktura Drago mi je da je Mama mrtva, šokantnoj, lucidnoj i duhovitoj priči američke spisateljice, bivše glumice Jennette McCurdy, u prijevodu Hane Samaržije.

Jennette McCurdy

Knjiga koja je rasprodana u manje od 24 sata, s više od dva milijuna prodanih primjeraka u Americi, otkriva tamnu stranu slave očima nekadašnje ljubimice Amerike, glumačke senzacije popularne Nickelodeonove serije iCarly.

Jennette McCurdy službeno je prestala glumiti 2021., a svojim svjedočanstvom – koje je postalo najprodavaniji naslov New York Timesa, pridružila se nizu poznatih osoba koje su javno progovorile o zlostavljanju roditelja, poput Britney Spears i Macaulayja Culkina.

Život djevojčice Jennette McCurdy podsjeća na trening maloljetne Barbie. Na prvu glumačku audiciju odlazi sa šest godina. Od malih nogu kontrolira težinu. Mama je šminka, izbjeljuje joj zube, boji kosu i trepavice, uz komentar kako to rade sve popularne dječje glumice.

I dok ona kćeri krči put do slave, Jennette ulazi u začarani krug anoreksije i bulimije, tjeskobe i depresije… Kad napuni osamnaest godina, u samom zenitu mladosti, majčina smrt postat će jedina šansa za izlječenje i novi život.

Hit-naslov Jennette McCurdy čita se kao lifestyle-časopis, začinjen emocijom i crnim humorom. Bez patetike, autorica ispisuje potresnu priču o uspjehu, oporavku i ljubavi prema sebi, ali i hrabro odgovara na pitanje može li nas smrt bliske osobe osloboditi.

Ako te zanima svijet glamura bez photoshopa, slobodno zaviri. Drago mi je da je Mama mrtva u pretprodaji je od 9. veljače, a možete ju pronaći ovdje.

Foto: Faktura, Pexels

Učitati još
Zatvori