Uskoro izlazi nova knjiga bestselling autora Johna Greena

Uskoro izlazi nova knjiga
bestselling autora Johna Greena

John Green prije devet je godina objavio roman The Fault in Our Stars koji ga je lansirao među najpopularnije young adult autore. Tom je žanru dao novi zamah i malo drugačiji twist tipičnim teen likovima, a iako nije jedini autor zalužan za vrtoglavi uspon young adult žanra, svakako je odigrao važnu ulogu u njemu unatrag nekoliko godina.

Nakon fikcije koju smo gutali u Looking for Alaska, Turtles All the Way Down i The Abundance of Catherine, John Green pripemio je čitateljima nešto drugačije. Stiže The Anthropocene Reviewed!

The Anthropocene Reviewed – nova knjiga Johna Greena

U svoj opus Green dodaje non-fiction štivo. Umjesto teen svemira u koji inače najviše voli smještati ozbiljnije teme, izdaje knjigu u kojoj će se osvrtati na brojne teme iz svakodnevice. Komentirat će i dijeliti svoja razmišljanja o raznim temama i stvarima koje su posljedica antropocena odnosno geološke ere u kojoj su glavnu ulogu odigrali ljudi. Njegove će kaakteristični britki komentari biti objavljeni u obliku kolekcije eseja koje je Green već usporedio s recenzijama knjiga koje je pisao prije nego što je i sam postao jedan od najprodavanijih autora u YA sferi

The Antropocene Reviewed nadovezuje se na sve one male i velike stvari kojima je čovječanstvo nepovratno promijenilo svijet. Knjiga je nastala na temelju Greenovog popularnog istoimenog podcasta, a kako stoji u službenom opisu “duhovite, kompleksne i bogate detaljima, ‘recenzije’ [u knjizi] pokazuju kontradiktornosti modernog čovječanstva. Kao vrsta, istovremeno smo previše snažni i potpuno krhki, paradoks koji je došao u fokus otkad smo se suočili s globalnom pandemijom koja nas je razdvojila, kao i ponovno zbližila.”

Nova knjiga Johna Greena izlazi 18. svibnja i tim će povodom 17., 18., 19. i 22. svibnja autor malu virtualne turneje, a među ostalim će sugovornicima biti i njegov brat Hank Green, također prepoznat po interesantnim YouTube videima i književnosti. Potpisani primjerak knjige već je moguće kupiti u pretprodaji na Amazonu!

Učitati još
Zatvori