Imamo popis skroz novih knjiga koje će vas uljuljati u jezivu, jesensku Halloween vibru

Imamo popis skroz novih knjiga koje će vas uljuljati u jezivu, jesensku Halloween vibru

Listopad je idealan mjesec za sve inspirirano Halloweenom! Jezive filmove koje ćemo gledati već smo izdvojili, ali ništa ne može nadomjestiti čitanje zastrašujuće knjige ušuškani u dekicu. Jesen je kao stvorena za takve priče i gotičku atmosferu koju nam donose brojne spooky knjige.

Ova je godina po mnogočemu bila nezahvalna, ali ne i po horor romanima (koje će zasigurno i inspirirati u budućnosti). Izašlo ih je na desetke među kojima smo izdvojili one najbolje i najzabavnije.

Mexican Gothic, Silvia Moreno-Garcia

‘Mexican Gothic’ vjerojatno je najpopularniji horor roman koji je izašao ove godine. Autorica Silvia Moreno-Garcia vodi nas u glamurozne 50-e godine u Meksiku. Radnja prikazuje napuštenu vilu u kojoj se prepliću životu karizmatičnog i bogatog aristokrata i mlade žene iz visokog društva. Noemi Taboada odlazi u High Place, neobičnu vilu, kako bi pomogla svojoj sestrični. No, taj odlazak istovremeno znači uplitanje u mračne tajne mladoženje i njegove tajanstvene obitelji. Knjiga će vas osvojiti hladnom, gotičkom i jezivom atmosferom napuštene vile, ali i intrigantnim likovima o kojima ćete htjeti znati što više.

If It Bleeds, Stephen King

Najnoviji roman legende horora Stephena Kinga izašao je u karantene. ‘If it Bleeds’ zapravo je zbirka četiri novele, a svaka nas vodi u misteriozna i jeziva mjesta i priče. Posebno je privlačna činjenica da uz novele dobivamo i nastavak romana ‘The Outsider’ koji je inspirirao popularnu seriju na HBO-u.

Home Before Dark, Riley Sager

Glavni su likovi priče, knjige i jezive kuće. Maggie Holt je restauratorica povijesnih kuća koja je prije 25 godina s roditeljima preselila u Baneberry Hall, viktorijansko imanje u šumi. Tamo su proveli samo tri tjedna prije nego što su pobjegli glavom bez obzira usred noći. O tom je iskustvu i susretima s paranormalnim bićima pisao njezin otac Ewan, a knjiga je postala svjetski fenomen, ali i potaknula mnogo skepticizma. Maggie se tih dana ne sjeća, ali također ni ne vjeruje u priče svog oca. No, kad njezin otac premine i ostavi joj kuću u naslijeđe, shvatit će da je njegova knjiga bila potpuni non-fiction.

Devoted, Dean Koontz

Na popis smo stavili i nešto za ljubitelje triler horora. Dean Koontz poznat je po svojim napetim romanima, a krajem ožujka ove godine izdao je svoju novu knjigu ‘Devoted’ koja prati ubojicu i jednu silu koja ga može zaustaviti. Neobična radnja prikazuje Woodyja Bookmana koji nije u 11 godina progovorio niti jednu riječ – čak ni nakon mnogih potresnih, ali i emotivnih događaja. Najveća misija njegove majke Megan koja je ostala sama sa sinom je njegova sreća. No, Woody u sebi vjeruje da misteriozno zlo stoji iza smrti njegovog oca, a li ne zna da ga jedno neobično biće ipak čuje. I to biće ima zadaću spasiti Woodyja prije nego što bude prekasno jer Woodyjeve su sumnje istinite.

The Companion, Katie Alender

Katie Alender vodi nas u još jednu inačicu priče o siročadi, a radnja opisana na Goodreadsu zvuči obećavajuće: “Druga siročad kaže da je Margot sretnica. Jer je preživjela nesreću u kojoj je njezina obitelj poginula i jer ima svoju sobu (zbog vrištanja u snu uz koje se budi svake noći). Kažu da je sretna i zato što ju je bogata obitelj odvela kući na obiteljsko imanje. No, obitelj Sutton uzela je Margot iz jednog razloga – kako bi bila društvo njihovoj misterioznoj, tihoj kćeri Agathi. Iako Margot isprva uživa u novom okruženju, pomaže Agathi, a zanimljiv joj je i Agathin stariji brat, uskoro obiteljska kuća počinje otkrivati sve mračne tajne i Margot se pita što uopće zna o Suttonima.”

Plain Bad Heroines, Emily M. Danforth

Glasi kao jedna od najzabavnijih knjiga s ovog popisa! Horor komedija koja počinje 1902. godine u neobičnoj školi za djevojke u kojoj dvije prijateljice osnivaju klub potaknute obožavanjem spisateljice Mary MacLan, autorice skandaloznog memoara. Njoj u čast započinju ‘The Plain Bad Heroine Society’ zbog kojeg se sastaju na specifičnom mjestu gdje i umiru. Njihova su tijela kasnije pronađena zajedno s primjerkom memoara, a to je samo početak neobičnih događanja u toj instituciji.

Ako ste, ipak, raspoloženi za lijepe i tople priče, provjerite naš popis najboljih young adult knjiga.

Foto: Amazon, Instagram

Učitati još
Zatvori