Hit krimi knjiga po kojoj se već snima hollywoodski film stigla je u hrvatskom prijevodu

Hit krimi knjiga po kojoj se već snima hollywoodski film stigla je u hrvatskom prijevodu

Krajem siječnja pisali smo vam o uzbudljivom popisu knjiga koji hrvatski nakladnici pripremaju tijekom cijele 2022. godine. Na njemu su se našli brojni naslovi koji plijene pažnju čitatelja, a ubrzo nakon toga kao prvi bestseller na svjetskoj razini istaknula se upravo knjiga The Maid spisateljice Nite Prose. Nakon što smo tjednima o njoj čitali uzbudljive recenzije i komentare publike na BookTubeu i Goodreadsu, napokon ćemo je dobiti priliku čitati u hrvatskom izdanju.

Stilus knjiga pripremila je hrvatski prijevod pa je tako Sobarica već stigla u pretprodaju u njihovom web shopu. Ako ste ljubitelj kriminalističkih romana i upravo knjige takvog žanra zauzimaju najveći dio vaše police, preporučamo vam da zavirite u ovaj književni svijet koji je, prema reakcijama čitatelja, nevjerojatno zabavan.

Kriminalistička knjiga Sobarica osvojila je hollywoodske kreativce i čitatelje

U prijevodu Dražena Čulića, Sobarica prati mladu Molly Grey, pomalo netipičnu 25-godišnju djevojku koja je naviknula biti pomalo nevidljiva, u drugom planu i u sjeni ostalih. Nakon što je izgubila jedinu osobu koja ju je razumijela, Molly se potpuno povukla u u sebe, a njezina nevidljivost savršeno funkcionira jedino u luksuznom hotelu Regency Grand u kojem joj je upravo zadaća da bude tiha, organizirana i pažljiva prema detaljima. Štoviše, eskcentirčni gosti ovog hotela preferiraju da osoblje dobro čuva njihove tajne. U svojoj ulozi sobarice, Molly neizmjerno uživa sve do trenutka kad otkrije mrtvo tijelo ozloglašenog gosta Charlesa Blacka. U hotelu u kojem svatko ima štiti svoj interes Molly policiji postaje glavni osumnjičenik za ubojstvo i zbog toga mora krenuti u potragu za istinom na kojoj će joj se pridružiti neka neočekivana lica.

Roman je već zaintrigirao i velike filmske studije i produkcije pa se priprema i ekranizacija u kojoj bi glavni lik trebala igrati upravo fantastična Florence Pugh. Knjigu možete u pretprodaji naručiti ovdje.

Foto: Instagram, Stilus

Učitati još
Zatvori