Stiže film ‘Dnevnik Pauline P.’ snimljen po omiljenoj dječjoj knjizi Sanje Polak

Stiže film ‘Dnevnik Pauline P.’ snimljen po omiljenoj dječjoj knjizi Sanje Polak

Kad pomislimo na knjige koje su nam obilježile djetinjstvo, pojedini naslovi nađu se na umu velik većine. Klasike kao što su knjige o Harryju Potter ili Kronike iz Narnije čitali su klinci i tinejdžeri diljem svijeta, a u Hrvatskoj na tu listu zasigurno možemo dodati seriju knjiga Sanje Polak Dnevnici Pauline P.

Tople priče o odrastanju ove djevojčice tijekom osnovne i srednje škole bile su ispunjene zgodama s kojima su se mnogi mogli poistovjetiti. Neka univerzalna iskustva, običaji, prizori iz obitelji šarmirali su književnu kritiku, ali ono najvažnije – brojne mlade čitatelje, a otkad je prva knjiga izašla 2000. godine, neki su ih od nas vjerno počeli skupljati u svojim malim kućnim bibliotekama.

Napokon gledamo film Dnevnik Pauline P.

Oduševila nas je zato vijest o snimanju filma po knjizi Dnevnik Pauline P. koju je Hrvatski audiovizualni centar podijelio na svojim stranicama!

Snimanje je počelo ove veljače, a u pitanju će biti dugometražni dječji igrani film u kojem ćemo unutar školske godine pratiti avanture ove djevojčice u “razredu i kod kuće te sve probleme koje ona uspješno savladava. Film se temelji na iznimno popularnoj dječjoj knjizi u kojoj Paulina kroz komične situacije govori o svojim problemima u prijateljstvu, ljubavi i obitelji. Radnja filma smještena je u stvarni svijet, s pokojim dodirom ‘čarolije.” Film Dnevnik Pauline P. režira Neven Hitrec, dok scenarij potpisuju Dora Delbianco i Ivan Turković-Krnjak. Uloge u filmu ostvarit će Katja Matković, Aria Dunda, Tom Rushaidat, Borko Perić, Judita Franković Brdar i Igor Kovač.

Datum izlaska filma još uvijek nemamo, ali o njemu ćemo vas sigurno obavijestiti čim ga produkcija otkrije!

Foto: Mozaik-knjiga, Fran Hitrec / HAVC

Učitati još
Zatvori