Otkrijte tko je osvojio bestseller ‘Nizozemska kuća’ i dobio priliku sudjelovati u Journal Book Clubu!

Otkrijte tko je osvojio bestseller ‘Nizozemska kuća’ i dobio priliku sudjelovati u Journal Book Clubu!

Prije nekoliko smo mjeseci lansirali prvi Journal Book Club u sklopu kojeg smo vam kroz interesantni razgovor Journalove kolumnistice Iline Cenov i book blogerice Ane Jembrek predstavili posljednji roman Elene Ferrante. Iako je pandemija na kratko zaustavila naša druženja, Journal Book Club redovito vam je donosio vijesti o uzbudljivim novim naslovima na policama naših knjižara, recenzije knjiga i književne preporuke. Zima nam je brže prošla upravo zbog omiljenih domaćih i stranih autora, a dolaskom proljeća vrijeme je za novo izdanje Journal Book Cluba!

Proljetno ruho Journal Book Cluba!

Mali književni klub koji smo pokrenuli vraća se, a u toj će nam se novoj priči pridružiti još jednom zanimljive gošće koje se najbolje snalaze upravo u svijetu knjiga.

Protekle smo mjesece proveli s raznim vrstama štiva u ruci i pričama koje su nam na kratko poslužile kao najljepši oblik eskapizma, a vjerujemo da se s tim scenarijem mogu poistovjetiti i mnogi od vas.

Journal Book Club, u suradnji s partnerima Konzumom i JYSK-om zahvaljujući kojima će opuštena atmosfera biti potpuna, donosi nam priliku da ljubav prema knjizi ponovno podijelimo s vama.

Baš je jedan od takvih naslova koji vas odvedu u potpuno drugi svijet nagrađivani bestseller koji je oduševio doslovce stotine tisuća ljubitelja knjiga. Nizozemska kuća autorice Ann Patchett u nakladi Profila upravo je zato naš odabir za ovomjesečni book club susret!

Remek-delo Nizozemska kuća nova je knjiga za Journal Book Club

O romanu Nizozemska kuća pisalo se od samog izlaska knjige, a posebice po ulasku u finale prestižne Pulitzerove nagrade. Ann Patchett jedna je od najpopularnijih američkih autorica koja potpisuje nekoliko bestseller knjiga i memoara koji su proslavili njezin stil pisanja. Spisateljica, urednica i kolumnistica ponajviše je svjetsku publiku osvojila romanom Nizozemska kuća kojim nas je uronila još jednom u njezin nostalgični, bogati i dirljivi književni svijet.

Radnja nas vodi u vrijeme nakon Drugog svjetskog rata kad Cyril Conroy kupuje prekrasnu nizozemsku kuću, raskošno imanje kojim započinje stvarati svoje carstvo nekretnina. Taj potez, koji je kasnije definirao njegovu obitelj, napravio je i kako bi iznenadio svoju suprugu Elnu koja ipak misteriozno napušta djecu, kćeri Maeve i sina Dannyja, u trenutku kad im je tek 10 i tri godine. Cyril nastavlja živjeti na imanju s djecom, a taj nesretni status quo mijenja mlada Andrea, žena oduševljena kućom, koja će uskoro postati Cyrilova nova supruga..

Od tog se trenutka počinje granati prava potresna saga koja pokriva pet desetljeća priče o obitelji, odnosima, povezanosti brata i sestre te ulozi koju igra kuća njihova djetinjstva. I sve to prožeto radnjom zbog koje vrtite stranicu za stranicom i emocijama zbog kojih ćete još dugo razmišljati o knjizi.

Ako želite biti dio još jedne Journal Book Club priče i osvojiti knjigu…

Journal Book Club zamišljen je kao mjesto u koje se i vi možete uključiti! Osvojite odabranu knjigu i pratite događaj na live YouTube prijenosu, a naše će gošće birati vaša pitanja, odgovarati na njih i zajedno s vama razmjenjivati mišljenja. Knjigu Nizozemska kuća osvojit će sedam čitatelja koji će biti pozvani sudjelovati u live razgovoru o knjizi.

Igramo se na Journal.hr Facebook profilu, a sve što morate napraviti kako biste sudjelovali u ovom darivanju je sljedeće:

  1. Kliknuti like na objavu
  2. U komentaru označiti osobu za koju znate da bi voljela sudjelovati u Journal Book Clubu i pročitati ovu knjigu

Prijaviti se možete do nedjelje, 11. travnja 2021. godine do ponoći, a dobitnike nasumičnim odabirom izvlačimo u ponedjeljak, 12. travnja 2021. Sretno!

Sretne dobitnice su Nika Boroša, Ana Pipunić, Veronika Kranjčević, Lucija Severinac, Maja Tiesko, Bruna Perica, Anthea Valković.

Foto: Pexels, Profil knjiga

Učitati još
Zatvori