Raskošne i originalne coffee table knjige koje će dati završni touch vašem dnevnom boravku

Raskošne i originalne coffee table knjige koje će dati završni touch vašem dnevnom boravku

Na Journalu vam redovito donosimo književne preporuke za koje vjerujemo da će obogatiti vaš čitalački opus izvrsnim štivom. Ovih se dana možete igrati i osvojiti bestseller roman u novom Journal Book Clubu, a uz brojne liste najboljih knjiga – vjerujemo da vam inspiracije za odabir naslova ne nedostaje. Međutim, knjige mogu služiti i kao ultimativni dodatak vašem domu koji istovremeno donosi kvalitetan sadržaj. Upravo je to obilježje popularnih coffee table knjiga, masivnih naslova tvrdih korica, otiskanih na sjajnom papiru koji najčešće donose bogatu retrospektivu na određenu temu. Odlikuje je ih njihova umjetnička vrijednost jer najčešće donose raskošne fotografije ili ilustracije poznatih fotografa i umjetnika, a kreativno vodstvo pod kojim su nastale vidljivo je na svakoj stranici ovih knjiga.

Coffee table knjige uvijek su divan poklon koji možete odabirom teme prilagoditi svakome kome ih darujete, a ono najbolje je – izgledaju prekrasno u interijeru i danas su rijetki impresivni prostori u kojima nema barem jedne hrpice coffee table knjiga. U nastavku vam donosimo tri koje su nas posebno inspirirale i još pregršt preporuka na koje vrijedi baciti pogled!

Anni and Josef Albers

Koloritna naslovnica knjige privukla je našu pažnju još impresivnijoj priči koju donosi. U pitanju je vizualna biografija Anni i Josefa Albersa, pionira moderne umjetnosti i dizajna koji su svojim radom obilježili 20. stoljeće u apstraktnoj umjetnosti. Ovo je prva ovakva knjiga koja donosi i skrivene detalje njihovih života i prati umjetnički put ovog slikara i dizajnera te tekstilne umjetnice.

Stranice su ispunjene kratkim esejima koji donose uvid i u njihove odnose s drugim umjetnicima koji su stvarali u isto vrijeme, a listajući možemo uživati u čak 750 umjetničkih djela koja potpisuju i pregršt arhivskih fotografija i dokumenata.Osim toga, zbilja, koliko je šarmantna naslovnica?

Accidentally Wes Anderson

Ako ste ljubitelj estetike i filmova Wesa Andersona ili poznajete nekoga tko jest, ne morate tražiti dalje. Impresivnu knjigu autorizirao je sam Anderson, a koncipirana je kao književno putovanje na svaku lokaciju na koju je režiser smjestio svoje filmove.

Sve kultne i vizualno dojmljive zgrade i mjesta prikazana su u ovoj raskošnoj knjizi na 368 stranica, a uz svaki je prizor ispričana i fascinantna pozadina te lokacije i kako je završila u filmu. Najbolji je dio ovog coffee table naslova što prati Andersonovu estetiku stoga njegovi vizuali, boje i osjećaj za simetriju prate stranice knjige i način na koji je sastavljena.

Frida Kahlo: The Complete Paintings

Frida Kahlo tijekom godina se pretvorila ne samo u umjetnički ikonu kakva apsolutno je, već i u ikonu pop kulture. Sama je po sebi postala simbolom zbog čega su njoj napisane brojne knjige pa tako i mali milijun coffee table naslova. Međutim, ovog je ljeta konačno izašla najveća coffee table knjiga koja sadrži sve što je Frida Kahlo ikad stvorila, a da je poznato javnosti i umjetničkim krugovima.

Knjiga Luisa Martina Lozana u izdanju kultnog Taschena donosi sve radove umjetnice, točnije njih 152, umjetničku kritiku svake od njih, dosad neviđene fotografije i detalje Fridinog života. Autor knjige proveo je nevjerojatnih 30 godina istražujući život umjetnice i skupljajući umjetnička djela u izgubljenim kolekcijama stoga je ova knjiga, koja trenutno koša 200 dolara, sama po sebi vrhunsko djelo.

Coffee table knjige koje želimo u interijeru

Foto: Amazon, 24Books

Učitati još
Zatvori