5 knjiga kojima treba nastavak

5 knjiga kojima treba nastavak

A post shared by Barbara (@pagesandtales) on

Čitajući neke romane, priče i novele kao da nam je teško rastati se od glavnih likova, a i radnja je takva da zaslužuje novu razinu, nastavak priče… Baš takve smo nedavno pročitali… Romani koje ne samo da ćete opet uzeti u ruke, već će vam najozbiljnije pasti na pamet da učinite nešto mnogima nepojmljivo. Da preskočite tu nevidljivu granicu između autora i čitatelja i pišete im tražeći ih nastavak… To su ovi romani.

Gem & Dixie, Sara Zarr

Jako pametna i oštroumna obiteljska drama koja prati priču dvije sestre koje pokušavaju spasiti i zaliječiti svoj odnos narušen zbog utjecaja roditelja. Ili bolje rečeno, manjka utjecaja, obzirom da su ih roditelji zanemarivali…

Ova coming of age knjiga divno je štivo namijenjeno čitalačkoj publici od 14 godina naviše, a omiljena je i među odraslima. Nakon čitanja jednostavno želite još… a radnja čak i dozvoljava nastavak priče.

Walkaway, Cory Doctorow

Techno triler koji ne samo da dočarava kako bismo mogli živjeti u budućnosti, već nas na indirektan način pita zašto tako već ne živimo. Doctorow donosi alternativnu budućnost u ovom pomalo jezovitom, no istovremenom obećavajućem SF trileru epskog karaktera.  Ova napeta radnja jednostavno zaslužuje nastavak.

A post shared by Liz (@minibookaddict) on

Bang, Barry Lyga

Srcedrapateljska i iznimno očaravajuća priča namijenjena također mlađoj čitalačkoj publici. Roman donosi radnju koja prati dječaka Sebastiana, četverogodišnjaka, koji slučaju ubije svoju sestru s očevim pištoljem. Jedna grozna nesreća koja se desila zbog pomanjkanja nadzora i kontrole. U sadašnjem vremenu Sebastian ima četrnaest godina i teško se nosi s posljedicama tog užasnog iskustva i događaja.

što se sa Sebastianom događa nakon završetka romana, volje bismo i dalje čitati. Pisac je dao naslutiti da tu ima još mnogo materijala…

 

Spaceman of Bohemia, Jaroslav Kalfar

Zabavno, provokativno štivo koje se također bavi bliskom budućnosti, ali na jedan iznimno šarmantan način. Roman koji donosi spoj pisanja Saint-Exupéryja i Kafke debitansko je djelo češkog pisca, inače emigranta, Jaroslava Kalfara. Od njega očekujemo još mnogo ovakvih dragulja, no još više bismo htjeli pročitati nastavak…

A post shared by Julia (@jul.wi) on

Change Agent, Daniel Suarez

Još jedan triler, ovog puta s high-tech prizvukom. Radnja je smještena u 2045., u Singapur i prati Interpolovog agenta Kennetha Duranda. On se slijedom događaja na crnom tržištu gena transformira u sliku i priliku svoj smrtnog neprijatelja… što se nakon toga desi, samo možete zamisliti. Ovo je roman za koji bismo mogli reći da je tek prvi u nizu cijelog serijala. Voljeli bismo čitati ne jedan nastavak, već cijeli niz priča s Kennethom Durandom.

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori