Pogled na iščekivanu izložbu sezone

Pogled na iščekivanu izložbu sezone

_Galerija Klovićevi dvori_Izazov moderne Zagreb-Beč oko 1900 (7)

Za dva dana otvara se najznačajnija izložba ove godine u Galeriji Klovićevi dvori – ‘Izazov moderne: Zagreb – Beč oko 1900’. Izložba je to koja će prvi put predstaviti djela poznatih hrvatskih i austrijskih umjetnika secesije, a svakako se ističu radovi Gustava Klimta. Uz Klimta, čija se najveća zbirka čuva u bečkom muzeju Belvedere i čija se djela jako rijetko mogu vidjeti izvan Beča, najveću pažnju javnosti privlače rijetko viđena djela hrvatskih umjetnika secesije: Vlahe Bukovca, Ivana Meštrovića, Tomislava Krizmana, Slave Raškaj i brojnih drugih.

_Galerija Klovićevi dvori_Izazov moderne Zagreb-Beč oko 1900 (8)

_Galerija Klovićevi dvori_Izazov moderne Zagreb-Beč oko 1900 (9)

Osim izložbe u Zagrebu, ovo proljeće je svakako u znaku ovog značajnog i karizmatičnog umjetnika jer se i Klimt Villa u Beču otvara za javnost što će svakako razveselite sve ljubitelje njegove umjetnosti.

Galerija Klovićevi dvori_Izazov moderne Zagreb-Beč oko 1900 (13)

Galerija Klovićevi dvori_Izazov moderne Zagreb-Beč oko 1900 (12)

Svečano otvorenje je u četvrtak, 9. veljače, a izložba će za javnost biti dostupna u radno vrijeme galerije do 7. svibnja 2017. Djela na izložbi biti će posuđena iz najznačajnijih bečkih muzejsko-galerijskih institucija (Belvedere, MAK, Museum Wien), kao i najznačajnijih zagrebačkih muzeja i zbirki.

_Galerija Klovićevi dvori_Izazov moderne Zagreb-Beč oko 1900 (11)

_Galerija Klovićevi dvori_Izazov moderne Zagreb-Beč oko 1900 (10)

 

Učitati još
Zatvori