Nekoliko Malkovichevih filmova u HDLU-u

Nekoliko Malkovichevih filmova u HDLU-u

John Malkovich

U sklopu izložbe Sandra Millera ‘MALKOVICH, MALKOVICH, MALKOVICH: Hommage fotografskim majstorima’, održat će se i projekcija Sandrovih kratkih filmova s Johnom Malkovichem u naslovnim ulogama, i to redom ‘Butterflies’, ‘Ecstasy’, ‘Hell’ i ‘Psychogenic Fugue’.

Filmovi se mogu pogledati za vrijeme trajanja izložbe u prostoru Kluba HDLU. Filmovi se emitiraju na engleskom jeziku uz titlove na hrvatskom jeziku. Ulazak na projekcije filmova je besplatan, uz predočenje ulaznice za izložbu. Detalje o projekcijama možete saznati na hdlu.hr.

‘Butterflies’ je uznemirujući film o putu koji odabiru brojni muškarci diljem svijeta. Suočeni s nezaposlenošću ponekad se okreću demonima našega društva – pornografiji, opijanju, drogi, razvodu i samoubojstvu.
Snimljen 2011. godine, film Butterflies iste je godine prikazan na filmskom festivalu u Cannesu u kategoriji novih redatelja.

U kratkom filmu ‘Psycogenic Fugue’ rekreirani su neki od kultnih likova i scena proizašli iz uma Davida Lyncha.
Snimljen 2016. godine, film Psycogenic Fugue premijerno je prikazan na prvom izdanju glazbenog festivala pod imenom Festival of Desruption, a koji je u Los Angelesu u Kaliforniji osmislio i pokrenuo filmski redatelj David Lynch. Film je trenutačno moguće kupiti i na playinglynch.com. Zarada filma ići će u zakladu Davida Lyncha za transcendentalnu meditaciju (David Lynch Foundation for Transcendental Meditation).

U filmu ‘HELL’ riječ je o lakovjernosti, neznanju i ispiranju mozga. Film progovara o uskogrudnosti onih koji žive u svojim špiljama i vjeruju sjenama, iako su okruženi istinom. Upravo su ti slijepi pojedinci u naš svijet doveli najokrutnije činove nasilja nad čovječanstvom ikad poznate. Snimljen 2016. godine, film ‘HELL’ prikazan je na izložbama diljem svijeta, primjerice u Francuskoj, Poljskoj, Španjolskoj, SAD-u te Kanadi. Film je prikazan i na Međunarodnom festivalu kratkog filma u Torontu u studenom 2016.

Radnja kratkog filma ‘Ecstasy’ vrti se oko Talijana Guida, koji se u klupskom WC-u priprema za još jednu razvratnu noć. Film je snimljen 2013. godine.

John Malkovich

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori