Jeste li već posjetili najcool mjesto u gradu?

Jeste li već posjetili najcool
mjesto u gradu?

Na Trgu braće Mažuranić u tijeku je najdulji do sada Caffe de Matoš. Nema izvlačenja „ne stignem“ jer traje čak tri mjeseca! Ovdje možete proslaviti ročkase, zaruke, razvode, kraj tjedna ili jednostavno srijedu.

Nova lokacija koju svi obožavaju

Caffe de Matoš, najzagrebačkija manifestacija još se 18. lipnja smjestila u hladovini prekrasnog parka na Trgu braće Mažuranić. A to znači samo jedno: zagrebačka ljetna špica preselila se nešto južnije i tamo ostaje sve do 12. rujna, gotovo 90 dana tj. večeri. Stotine sati programa još su pred nama. Cijelo ljeto vas opuštamo genijalnom mjuzom (samo urbano) DJ-jeva i bendova (Gelato sisters, Good Foot, White box), nagrađujemo najuspješnije u igrama i kvizovima (da, ZGoditak se vratio), uveseljavamo večerima komedije na velikom platnu, razvijamo motoriku na humanitarnim radionicama… Imamo i poneka iznenađenja, ali da vam ih odmah otkrijemo ne bi se tako zvala pa… morat ćete doći.

Hot lokacija za selfieje

Ako ste pak u potrazi za neobičnom i hot lokacijom za selfieje i imate žarku želju za „vađenje masti“ onima koji nisu ovdje – dobro nam došli! Naš prepoznatljiv retro kombinirali smo s industrial ugođajem, pripremili nove foto punktove i skroz se zbigecali za novu sezonu. Naravno, nabavili smo i čitavu gomilu ležaljki, vreća za sjedenje, jastučića i stoličica za sjedenje (i ležanje), a sami procijenite kako u retro fotelje i kauči funkcioniraju na otvorenom. I za njih smo, naime, našli mjesta. A i udobni su.

Kultura na prvom mjestu

Pripadate li (nažalost) endemskoj skupini onih koji cijene lijepu pisanu riječ i modernu poeziju, svidjet će vam se i mini izložba modernijeg pjesništva nakon koje ćete sigurno poželjeti pročitati još. Aleksandar Hut Kono, Ivan Ergić, Ognjenka Lakičević, Goran Čolakhodžić i Marin Kolić ustupili su po dvije svoje pjesme samo za Caffe de Matoš. Nakon što ih tu i pročitate, poželjet ćete još. I sam gospon Matoš bi se složio.

Složio bi se gospon Matoš i s izborom mjuze za čaganje. Zagrebački DJ genijalci Zozo, Grade, Stanko Bondža i Guta točno znaju kako vas pokrenuti čak i kad se patite s vrućinama. Možda ne primaju glazbene želje, ali se zato primaju narudžbe na svih sedam šankova – od gableca d0 raznoraznih tekućina. Visoke su temperature pa brinemo za vas. Mrzle pive, opako dobri ledeni kokteli, gemišti i prirodni sokovi – ima svega. Samo pitajte.

Otvoreni smo svakog radnog dana od 16 sati, subotama i nedjeljama od 10, a zatvaramo u ponoć. Budući da se i mi pridržavamo preventivnih mjera, molimo i vas da to činite. Dezinficijensi na stolovima nisu ukras, a propisani razmak nije relativan pojam.

Program događanja donosimo na službenoj Facebook i Instagram stranici Caffea de Matoš, a evo što nam – uz genijalne DJ nastupe – donosi ovaj tjedan:

  • Komedije ponedjeljkom u 21 sat: 5. 7. gledamo američku komediju „Prije nego…“ (Before we go) iz 2014. s odličnim Chrisom Evansom i Alice Eve.
  • Za srijedu (7.7.) ponovite svoje znanje o Zagrebu – kviz Zgoditak donosi super nagrade onima s malo sreće i naučenog. Ovaj tjedan kviz starta nešto ranije (19:30 sati) jer vas poslije čeka – ‘đenjeeee!
  • Subota (10.7.) – opet malo ponavljanja. Glazbenog. Dečki iz beda White box vraćaju nas u osamdesete godine prošlog stoljeća kad su tzv. fudbalerke bile seksi, a jastučići na ramenima must have.

Foto: Matej Raškaj

Učitati još
Zatvori