Čak 200. izvedba mjuzikla Jalta, Jalta

Čak 200. izvedba mjuzikla Jalta, Jalta

jalta-jalta-1

Kad je Komedija godine 2010. vratila Jaltu na svoj repertoar, svi su se složili da se ‘Jalta vratila kući’. U najnovijoj produkciji veliki Komedijin ansambl kao ravnopravne alternacije predvode Sandra Bagarić, Renata Sabljak i Danijela Pintarić u ulozi Nine Filipovne, Đani Stipaničev i Davor Radić kao Griša, Ronald Žlabur i Damir Poljičak kao Larry, Dražen Čuček i Dražen Bratulić kao Stanley, Mila Elegović i Jasna Palić Picukarić u ulozi Brigadirke, te Mirela Brekalo i Denis Grabarić kao Marfa te Adalbert Turner i Dario Došlić kao Samuel, a dirigenti su Veseljko Barešić i Krešimir Batinić. Redatelj je isti kao i 1971. – Vlado Štefančić.

U subotu, 21. siječnja 2017. u 19:30 sati, Jalta nove generacije u produkciji iz 2010. godine doživjet će 200. izvedbu, a u glavnim će ulogama nastupiti: Danijela Pintarić, Đani Stipaničev, Ronald Žlabur, Dražen Čuček, Mila Elegović, Adalbert Turner, Denis Grabarić, i Dario Štulić, dok će orkestrom Kazališta Komedija ravnati Krešimir Batinić. Sudjeluju zbor i balet Kazališta Komedija.

jalta-jalta-2

Praizvedba ovog mjuzikla, u režiji Vlade Štefančića, bila je 28. 12. 1971., a svečana premijera 7. siječnja 1972. U glavnim su ulogama bili Sanda Langerholz Miladinov kao Nina Filipovna, Boris Pavlenić kao Griša, Richard Simonelli kao Stenli i Vlado Krstulović kao Larry, a u ostalima Ivona Grünbaum / Smiljka Bencet (Marfa), Lukrecija Brešković (Brigadirka), Josip Fišer (Samuel) i drugi, dok je orkestrom ravnao Ferdo Pomykalo.

Prometnuvši se odmah u veliki hit, Jalta je na repertoaru Kazališta Komedija bila do 1995. i to u jednoj jedinoj postavi, a gostovala je širom bivše države (u Sloveniji, na ljubljanskim Križankama čak 17 puta!), zatim 14 puta u Italiji, od toga 10 puta s velikim uspjehom u tršćanskom Teatru Rosetti na talijanskom jeziku. U Zagrebu je, osim na Kaptolu, Komedija Jaltu izvodila i u Hrvatskom narodnom kazalištu, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, velikoj dvorani Doma sportova, i na Zagrebačkom velesajmu… Komedijinu Jaltu je do danas vidjelo preko 450 tisuća gledatelja, a ako vi još niste pogledajte na stranici Kazališta Komedija kako do ulaznica.

jalta-jalta-3

Učitati još
Zatvori