Izložba u Muzeju za umjetnost i obrt koju ne smijete propustiti u siječnju

Izložba u Muzeju za umjetnost i obrt koju ne
smijete propustiti u siječnju

Igor Galaš cover

Naš najnagrađivaniji dizajner Igor Galaš u Muzeju za umjetnost i obrt izložio je više od 80 impresivnih predmeta, odjeće i nacrta iz nagrađivanih kolekcija od 2006. do 2012. godine, pokazavši tako svoj dugogodišnji opus unikatnih kreacija u pletivu. Izložba naziva „Na iglama – Modni dizajn Igora Galaša“ presjek je dosadašnje bogate karijere, ali i najava novih planova za budućnost talentiranog Galaša, koji je zahvaljujući svojim pletenim skulpturama proputovao cijeli svijet i osvojio prestižne svjetske modne nagrade. Čaroban svijet Galaševog pletiva u MUO će biti postavljen sve do 28. siječnja 2018.

Na iglama – Modni dizajn Igora Galaša

Modna priča talentiranog i svjetski nagrađivanog hrvatskog dizajnera Igora Galaša dio je adventskog programa u Muzeju za umjetnost i obrt. Osim impresivnih komada iz nagrađivanih kolekcija, Galaš je predstavio i potpune outfite iz svojih sezonskih kolekcija, zatim iz kolekcija svojeg brenda Mamita u kojem surađuje s mamom Maricom te predivnih oglavlja njegovog suradnika Maria Treščeca, koji sve Galaševe kolekcije upotpunjava frizurama i oglavljima osmišljenima specijalno za njegove kolekcije. Sam odabir kreacija i cjelovitih modela odabrala je kustosica Andrea Klobučar na temelju proučavanja i istraživanja svega sto Galaš radi, pokušavajući predočiti ljudima kako njegovo krojenje dekonstruktivnih predmeta od tekstilnih materijala, ne odstupa previše od ručno unikatno izrađenih odjevnih predmeta koje Galaš vizualno u glavi kroji u toku pletenja, pletući dakle sam kroj tj. osnovicu strukture skulpturalnog modela, koji na potpuno drugačiji, a opet isti način, dobiva u krojenju i šivanju odjevnog predmeta.

istra 08

Svečano zatvaranje izložbe

Na samom zatvaranju izložbe krajem siječnja ove godine, u prekrasnom ambijentu Muzeja za umjetnost i obrt, Igor će pokazati da kreacija, maštovitost, inovativnost te sam pojam mode i dizajna neprestano cirkulira u njegovom životu, nastavlja se na čovjekove misli i djela. Zaokružena cjelina same izložbe bit će novo poglavlje te će Igor tada prikazati čak tri kolekcije – svoju zadnje nagrađenu odjevnu kolekciju sa prošlogodisnjeg natjecanja Etno kreacija Hrvatske proširenu novim elementima za proljeće 2018., kolekciju Igor Galaš by Mamita u kojoj će se vidjeti posebnost i razumjevanje dizajna kroz različite profesije, te profinjenost siluetama za sigurnu i suvremenu ženu današnjice, također u kolekciji proljeće ljeto 2018. te kolekciju u kojoj će pokazati ono što zaista voli, a to je njegova kombinacija strukturalne dekonstrukcije, masivnosti i skulpturalnosti pletiva kroz bezbroj detalja i novih elemenata u Galaševom maštovitom svijetu nosivo avangardno kazališne pozicije ostvarivanja višeslojne kolekcije i priče novog doba za jesen zimu 2018/2019. Sve kolekcije bit će upotpunjene oglavljima umjetnika frizera Maria Treščeca.

1-1

Učitati još
Zatvori