Najromantičnija izložba ikad

Najromantičnija izložba ikad

ROMY_DELON_ANNONCE_1959

Planirate li uskoro posjet Parizu ili barem put u njegovu blizinu, u svoj raspored obilazaka i razgledavanja obavezno stavite i posjet maloj, no značajnoj galeriji Galerie de l’Instant u kojoj će se prikazati ljubavni odnos jednog od najznačajnijih francuskih, europskih filmskih umjetnika – onog Romy Schneider i Alain Delona.

rocco

ROMY_DELON_BERTSTERN

 

Romy Schneider je vladala francuskim filmom 1970-ih godina i bila je jedna od cjenjenijih glumica europske kinematografije, dok je Alain Delon bio jedan od poželjnijih europskih glumačkih neženja. Romy je izazvala nacionalni skandal kada se zaručila za Alaina Delona 1959. godine. No, ljubav je trajala svega nekoliko godina jer ju je Delon ostavio 1964. godine, i nisu se oženili.

preuzmi

preuzmi (2)

preuzmi (1)

 

Izložba je posvećena ikonskom paru koji se 1969. opet susreo na snimanju filma ‘Piscine’ režisera Jacquesa Deraya. Ovim rijetkim fotografijama će ova pariška izložba publici donijeti jedan novi uvid u njihov iako kompliciran, prilično inspirativan odnos, onaj privatni i onaj filmski.

Izložba je otvorena do 7. lipnja, u Galerie de l’Instant, Rue de Poitou 46, u Parizu. A kakve sve izložbe još u galeriji možete pogledati, saznajte na Facebook stranici.

ROMY_DELON_SOURIRES

ROMY_DELON_SIESTE

ROMY_DELON_BAISER

piscine

Foto: Galerie de l’Instant

 

Učitati još
Zatvori