Biljno plakatiranje – jako cool izložba u Botaničaru

Biljno plakatiranje – jako cool
izložba u Botaničaru

Biljno plakatiranje

Nikada nije prerano planirati izlaske i kulturan sadržaj za sljedeći tjedan. Tako predlažemo da već u ponedjeljak, 13. studenog nakon posla posjetite zagrebački Botaničar i otvorenje izložbe Biljno plakatiranje koje će se održati od 19 sati.

Biljno plakatiranje

Plakatiranje je dugotrajan i veliki projekt portala Vizkultura koji kontinuirano raste te se poput nekog dobrog korova širi domaćom scenom vizualnih umjetnosti. Riječ je o kustoskoj kolekciji plakata koju ekipa iz Vizkulture u intenzivnom ritmu svaki tjedan plakat jedan kustosira i provodi već više od četiri godine, a danas broji više od 190 plakata. Potpisnike plakata čini poveća lista raznih imena domaće i regionalne scene grafičkog dizajna, ilustracije i likovnih umjetnosti, od onih afirmiranih i nagrađivanih autora i kolektiva, do novih i obećavajućih imena za koja ćemo tek ćuti.

Monika-Meglic

O Plakatiranju

Projekt Plakatiranje danas sadrži toliko mnogo plakata da gotovo da ne postoji tema, motiv i priča koju neki od plakata nisu dotakli, sadržajno ili vizualno. Stoga je ekipa iz Vizkulture, podržavajući rad zagrebačkog Botaničara kao rasadnika novih ideja i mjesta koje nastoji pratiti mladice sa scene, rast i razvoj raznih autora, iz svog bogatog fundusa prigodno izvukla sve plakate koji slikom, opisom ili konceptom, dotiču botaniku, biljke, zelenilo i prirodu. Vodeći se jednom naizgled banalnom poveznicom okupljeno je dvadesetak radova koji vjerno prikazuju poantu i smisao projekta Plakatiranje; vizualno komuniciranje raznoraznih problematika, tematika i ideja putem medija plakata, pružajući istovremeno uvid u tendencije i izričaje sa scene te raznovrsnost autorskih, ilustratorskih, grafičkih, slikarskih i fotografskih stilova.

Projekt Plakatiranje do sada je bio izlagan na dvjema Izložbama hrvatskog dizajna u Muzeju za umjetnost i obrt, festivalu Dan D, SOS Dizajn festivalu u Sarajevu, Laubi, Weekend Media Festivalu u Rovinju, projektu Ready Made Ilica te samostalnoj izložbi u Hrvatskom dizajnerskom društvu.

PekmezMed

Biljne plakate koje ćete imati priliku vidjeti u Botaničaru potpisuju umjetnici, dizajneri i kreativci EmaEmaEma, Ena Jurov, Davor Gromilović, Ivana Štrukelj, Jelena Bando, JUFI (Ivana Jurić i Fedor Fischer), Marija Matić, Marija Ančić, Martina Granić, Mladen Udovičić, Monika Meglić, Nina Bačun & Goran Jovanović, PekmezMed, Petra Zlonoga, Sara Pavleković Preis, Srđa Dragović, Sretan Bor, Tena Letica, Tifani Rubi, Vendi Vernić, Šumski, Agata i Apolonija Lučić i Željko Lončar. Kustos izložbe je Ivan Dorotić.

plakatiranje_VENDI VERNIC_2

Sretan Bor

EmaEmaEma

Foto: Vizkultura

Učitati još
Zatvori