Velika izložba mladog umjetnika u Meštrovićevom paviljonu

Velika izložba mladog umjetnika u
Meštrovićevom paviljonu

benzinska 110x110cm akril na MDFm

Mladi hrvatski glumac Igor Taritaš idući četvrtak, 16. ožujka u 19 sati otvorit će u Meštrovićevom paviljonu u Galeriji PM svoju samostalnu izložbu naziva ‘ Iluzija realnog prostora’. Igor je diplomirao 2013. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zgarebu i do sada je izlagao na deset samostalnih i nekoliko grupnih izložbi diljem Hrvatske i u inozemstvu. Njegov specifičan rad prepoznatljiv je po savršeno ostvarenim iluzijama prostora koji su, iako u promatraču često znaju buditi osjećaj tjeskobe i melankolije, iznimno privlačna umjetnička djela.

150X130cm Bazen akril na MDF mala

događaj, 100x150cm akril na mdfm

2016. izlagao je na Bijenalu slikarstva u Zagrebu, zatim na grupnoj izložbi „Exporting Zagreb“ u Narodnom muzeju u Gdansku u Poljskoj. Vrhunac karijere je samostalna izložba u renomiranoj Galeriji 2CforART u Salzburgu. Iste godine izlažena grupnoj izložbu JUNGE KUNST AUS KROATIEN u St.Poltenu u Austriji. 2017. pozvan je da svoje radove izlaže na velikoj grupnoj izložbi „Grand Salon“ 2017. u Villi Berberich u Njemačkoj. Slike Igora Taritaša nalaze se u privatnim kolekcijama u Engleskoj, SAD-u i Australiji.

IMG_7666mala

ljestve, 150x130, akril na MDF m

Nakon izložbe u Meštrovićevom paviljoni izlaže u svibnju u Galeriji Poola u Puli te je pozvan da svoje radove izloži na Fifteen Seconds festivalu u Grazu. Nedavno Igorov rad je predstavljen na svijetski poznatom Juxtapoz Magazinu, jednom od najpopularnijh časopisa za umjetnost danas.

zgrade 110X110 akril na MDFm

igor_taritas01

Učitati još
Zatvori