I ove godine nas čeka veliki Graffiti na Gradele party!

I ove godine nas čeka veliki
Graffiti na Gradele party!

GnG party

Graffiti na Gradele party

Prva aktivnost Graffiti Na Gradele kolektiva u 2018. godini čeka nas 3. veljače i to ponovno na mjesto posljednjeg GnG velikog tuluma –  Studentski centar Zagreb i predvorje njegova kina. Program će se sastojati od nekoliko elemenata, a središnji dio bit će jednodnevna izložba mladih autorica i autora koji djeluju i kroz Graffiti Na Gradele platformu.

Svi graffiti umjetnici na jednom mjestu

Jedan od ciljeva ove izložbe je pokazati u koliko se heterogenu i široku platformu razvio festival Graffiti Na Gradele, odnosno kako se graffiti i street art scena konstruktivno i kvalitetno može graditi kroz niz različitih medija i perspektiva. Na jednom mjestu okupit će se cijeli niz domaćih umjetnika, od veterana street art i graffiti scene, do onih mlađih aktera, koji svojim vizijama u radu donose novu perspektivu iz koje gledamo na tu istu scenu i njen smjer razvoja. Isto tako, ova izložba pokazat će nam i u kojem smjeru su se izlagači razvili u proteklih godinu dana, od posljednje izložbe u SC-u.

GnG party 2

Graffiti scena Zagreba i Beograda

Uz to što ćete na jednom mjestu moći pogledati niz vrhunskih radova domaćih umjetnika organizirat će se i predstavljanje fotomonografija graffiti i street art scena Zagreba i Beograda, koje su nedavno izdane i koje svojim stranicama dokumentiraju ono što nas svakodnevno okružuje na gradskim ulicama. Fotografije brojnih radova GnG prijatelja i suradnika nalaze se u obje fotomonografije, stoga je ovo sjajna prilika pokazati kako hrvatske i srpske graffiti scene dišu, skupa se razvijaju i aktivno surađuju. Prilikom predstavljanja knjiga održat će se i razgovor s autorima i nekim od umjetnika čiji radovi se nalaze u njima.

Uz izložbu i okrugli kao održat će se i neizostavni party do ranog jutra, ako ste ga kojim slučajem propustili prošle godine – sada je idealna prilika da tu veliku grešku ispravite!

gng party 3

Foto: Supernia, Graffiti na Gradele

Učitati još
Zatvori