Hrvatski umjetnici na Venecijanskom bijenalu

Hrvatski umjetnici na
Venecijanskom bijenalu

Venice Sunrise

Za nastup na Venecijanskom bijenalu, 57. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti, Hrvatsku će predstavljati dvoje umjetnika, Tina Gverović i Marko Tadić i to s kustoskim potpisom Branke Benčić. Tako će Hrvatski paviljon od 13. svibnja pa do 26. studenog 2017. donijeti izložbu naziva Horizont koja će se realizirati kao dvostruka samostalna izložba temeljena na produkciji novih radova umjetnika, posebno osmišljenih za izlaganje na Bijenalu.

Rad Tine Gverović na izložbi 'Bodies and Things, Lost and Found' u Francuskom paviljonu

Rad Tine Gverović na izložbi ‘Bodies and Things, Lost and Found’ u Francuskom paviljonu

Izložba Tine Gverović i Marka Tadića ukazivat će na privremenost izložbenog prostora i interese umjetnika za teme neizvjesnosti, tenzija ili urušavanja. Tina Gverović radi u mediju instalacije, crteža, slike, zvuka, teksta i videa. Njezin rad često uključuje dezorijentirajuće instalacije i bavi se pitanjima vezanim uz prostor, teritorij i identitet te načinom na koji su ti koncepti vezani za imaginarno.

Marko Tadić

Marko Tadić

Umjetnička praksa Marka Tadića uključuje kolaže, animirane filmove, crteže i instalacije. Tadić je u svojem radu dugoročno fasciniran naslijeđem modernizma, koje koristi kao fragmente vizualne naracije kroz elemente umjetnosti, arhitekture, povijesti umjetnosti, a radovima gradi neobičnu atmosferu zaborava. Hrvatski paviljon na 57. Bijenalu u Veneciji površine 94m² bit će smješten u prostorima Artiglierije u Arsenalu.

Marko Tadić

Marko Tadić

Više o radovima umjetnika možete saznati na njihovim službenim web stranicama tinagverovic.blogspot.hr i markotadic.blogspot.hr, a o manifestaciji na labiennale.org.

Foto: Creative Commons, Nikola Kuprešanin, Screenshot

Učitati još
Zatvori