Adele polovicu Grammyja poklonila Beyoncé

Adele polovicu Grammyja poklonila Beyoncé

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 12: Recording artist Adele performs onstage during The 59th GRAMMY Awards at STAPLES Center on February 12, 2017 in Los Angeles, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images for NARAS)

Sinoć je stvarno bila večer velikih nagrada. Osim dodjele BAFTA nagrada u Londonu, u Staples Centeru u Los Angelesu održana je svečana ceremonija dodjele Grammyja čiji je ove godine domaćin bio James Corden, nakon što smo čak pet godina na pozornici gledali LL Cool J-a. Apsolutna pobjednica ovogodišnjih Grammyja britanska je glazbenica Adele. Pomela je dodjelu nagrada sa svojim albumom ’25’. Osvojila je čak pet Grammyja, uključujući i onaj za najbolji album godine i pjesmu godine te je postala jedina glazbenica koja je dvije godine za redom osvojila nagrade u tri iste važne katergorija – najboljeg albuma, snimke i pjesme.

Iako je cijela večer bila u znaku ‘rivalstva’ između Adele i Beyoncé, Adelin emotivan govor prilikom primanja nagrade za najbolji album doveo je Beyoncé do suza. Britanska pjevačica čak je nagradu za najbolji album slučajno prepolovila (iako se u jednom trenu činilo kao da je to učinila namjerno) te jednu polovicu posvetila Beyoncé. Osim toga, jedan od najdirljivijih nastupa bio je upravo Adelin – posvećen Georgeu Michaelu.

Beyoncé koja je bila nominirana u čak devet kategorija, osvojila je nagrade u dvije – za najbolji suvremeni urbani album ‘Lemonade’ i za najbolji video spot ‘Formation’.

grammy-beyonce-1

Pjevačica koja je nedavno objavom svoje trudnoće na društvenim mrežama srušila sve rekorde, prvi puta je i nastupila s vidno zaobljenim trbuščićem te, kao i obično, pomela sve pred sobom.

grammy-beyonce-2

Cijela dodjela nagrada bila je u znaku sjećanja na Davida Bowieja, Princea i Georgea Michaela. Iznenađenje večeri bile su osvojene nagrade za najbolju rock izvedbu, najbolju rock pjesmu, najbolji alternativni album i nagradu za zvučni inženjering – sve su pripale uradcima Davida Bowieja. Ovi, posthumni, Grammyji prve su njegove nagrade nakon što je 1985. osvojio jedan za najbolji video i jedan za životno djelo 2006.

Detaljan popis nagrada u brojnim Grammy kategorijama možete saznati na grammy.com.

Foto: Grammy, Getty Images

Učitati još
Zatvori