Grace Jones prvi put u Hrvatskoj

Grace Jones prvi put u Hrvatskoj

grace-jones-2

Svemoćna i enigmatična ikona glazbene scene Grace Jones prvi put će nastupiti u Hrvatskoj i to na otvorenju Dimensions festivala u pulskoj Areni, 30. kolovoza.Uz tu ikonu, početak šestog Dimensions festivala obilježit će Moderat, Yussef Kamaal i Moses Boyd. Pozornice na tvrđavi Punta Christo, od 31. kolovoza do 4. rujna, ugostit će više od 80 imena sa samog vrha house, techno, disco, soul i jazz scene, među kojima se ističe Jeff Mills, Theo Parrish, Floating Points, Cymande, Nina Kraviz, Danny Krivit, Ata Kak, Hessle Audio, Levon Vincent, Dan Sinth aka Caribou…

Poznata po svojoj fantastičnoj androgenoj pojavi, jednako kao i po svojoj glazbi, 68-godišnja Grace Jones i dalje je inspiracija mnogim umjetnicima. Nakon 19 godina pauze vratila se 2009. sa zapaženim albumom Hurricane. Od tada nije prestala nastupati, a na pozornici je jednako originalna i energična kao i na početku karijere.

grace-jones-1

Jednako tako poznat po svojim nastupima je elektronski super-bend Moderat, trojac kojeg čine članovi Modeselektora i Apparat, predvodnici berlinske scene. Na tragu prošlogodišnjeg koncerta u Areni kojeg je otvorio trenutno najcjenjeniji jazz glazbenik Kamasi Washington bit će i nastup eksperimentalnog jazz benda Yussef Kammaal te bubnjara i kompozitora Mosesa Boyda. U prodaju su upravo stigle povoljnije ulaznice super ranograblice za koncerta otvorenja po cijeni od 240 kuna i mogu se naći u Entrio sistemu i na Entrio prodajnim mjestima.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori