Gornjogradski glazbeni putokaz donosi duh starog Zagreba na Gornji grad

Gornjogradski glazbeni putokaz donosi duh
starog Zagreba na Gornji grad

Gornjogradski glazbeni putokaz jednodnevni je događaj na Gornjem gradu koji na izvedbeni način obilježava autentične lokacije na kojima su živjeli, stvarali ili glazbu izvodili zagrebački glazbenici, ali i lokacije nekadašnjih i sadašnjih glazbenih institucija i objekata.

Vremeplov zagrebačke glazbe

Građani svih generacija, slučajni prolaznici, turisti, poštovatelji glazbe – svi će imati mogućnost ući u vremeplov zagrebačke glazbe na stvarnim lokacijama, kroz izvedbe mladih glazbenika i dramskih umjetnika. Oni svojim autorskim radom odaju počast poznatim, manje znanim, ali ne i nebitnim glazbenicima, nekoć funkcionalnim glazbenim institucijama, objektima vezanima uz glazbeni život grada i svemu značajnome za povijest zagrebačke glazbe.

Studenti Tajana Bakota i Hrvoje Korbar su osmislili manifestaciju kako bi se dočarao stari Zagreb i glazbena baština, dok se pruža prilika predstavljanja mladih autora javnosti.

Manifestacije se održava 1. lipnja 2019.godine na Gornjem gradu. Projekt je inspiriran knjigom „Glazbene šetnje Zagrebom“ Nade Bezić u izdavaštvu Školske knjige, čiji je cilj dočarati glazbeni život Zagreba i njegova najpitoresknijeg dijela – Gornjega grada.

Besplatne predstave za sve, izložbe i koncerti

Građani će moći besplatno gledati predstave kao što su Genkidu, dječju lutkarsku predstavu udruge LET, zatim predstavu studenata Akademije dramske umjetnosti, Quasi una fantasia, redatelja Hrvoja Korbara i već poznatu radiofonijsku predstavu Hoerspiel, autorice i redateljice Pavlice Bajsić Brazzoduro.

Uz same predstave će biti i drugi programi kao dnevni koncet Zagrebačkog orkestra ZET-a, glazbena tura Nade Bezić, izložba izloženog dijela zbirke o Milki Trnini i mehaničkih glazbenih automata Ivana Gerersdorfera (stalni postav Muzeja grada Zagreba) i videoinstalacija filma Lisinski, redatelja Oktavijana Miletića, kao prvi zvučni hrvatski film.

Projekt je realiziran pod mentorstvom dr. sc. Darka Lukića i dr. sc. Ive Hraste Sočo, doc.art. na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, odsjek Produkcije.

Projekt je financijski podržan od strane Ministarstva kulture i Turističke zajednice grada Zagreba, do su partneri projekta Muzej grada Zagreba, Školska knjiga, Hrvatski državni arhiv, Galerija Klovićevi dvori, Muzej prekinutih veza i Zagrebački orkestar ZET-a.

Za više informacija o manifestaciji i programu posjetite Facebook stranicu Gornjogradski glazbeni putokaz.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori