Zvijezde pjevaju: Razgovarali smo s Ginom i Markom koji su nam otkrili sve o showu

Zvijezde pjevaju: Razgovarali smo s Ginom i Markom koji su nam otkrili sve o showu

Jedan od najzanimljivijih parova desete sezone showa Zvijezde pjevaju definitivno su Gina Victoria Damjanović i Marko Braić. Miljenici publike rasturaju svakom emisijom, a uspjeli smo ih kratko uloviti u pauzama između napornih proba i otkrili nam što očekuju od ove sezone i kako su se snašli.

Gina i Marko

Omiljena hrvatska pjevačica i mladi talentirani glumac oduševljavaju svojim izvedbama, a čini se kako je to prepoznala i publika. Nakon svake emisije dobivaju poruke podrške što ih definitivno motivira za nastavak.

  • Iako je show tek počeo već ste veliki favoriti, jeste li to očekivali? 

GINA: Znam da je ovo show natjecateljskog tipa i da svatko ima svoje favorite, ali mi zaista ne razmišljamo o tome. Sav fokus stavljamo na dobro druženje i guštanje u glazbi.

MARKO: Nadam se da će trud i rad koji ulažemo ostaviti dobar dojam, no glavni cilj nam je pronaći moj pjevački glas i izvesti neke pjesme koje su mi oduvijek drage i pomaknuti svoje granice.

  • Kako vam je raditi na showu i što vas najviše veseli?

GINA: Ovo je moja druga sezona “Zvijezde pjevaju” i jako volim raditi u ovom formatu, veseli me to što se mogu baviti vokalnom pedagogijom koja je moja velika ljubav. Uživam na probama s Markom i nastupima s bendom.

MARKO: Band je i mene uvijek fascinirao preko malih ekrana i moram priznati da mi je to možda najveći izazov; kako funkcionirati po prvi put nastupajući s pratećim bandom. Pjevati uživo u pratnji profesionalaca je nešto o čemu sanjam slušajući glazbu ili npr. gledajući kroz prozor autobusa na nekom dugom putovanju.

Jedna anegdota je da mi se često dogodi da na svakoj prvoj probi s bandom osjetim potrebu da ih samo slušam i divim se, a onda je Gina tu da me trgne. Vremena je malo, a posla puno.

  • Kako se slažete i kakav je Marko pjevač? Imaš li Gina puno posla?:) 

MARKO: Ovaj odgovor prepuštam svojoj mentorici jer krenemo iz toga da  ja nešto otpjevam a onda mi ona ukaže na prostor za napredak i kako neke stvari izvesti pravilnije. Zbog toga je na kraju dana i cijenim, koliko god mi bilo teško vraćati se nekim greškama.

GINA: Marko je super, kliknuli smo brzo. Većinu vremena smo si dragi, osim kad je riječ o upjevavanju – onda krene igra mačke i miša, Toma i Jerrya 🙂

Tvrdoglav je, ali jako talentiran i radišan – pravi horoskopski Bik.

U procesu smo otkrivanja njegovog glasa i jako me veseli to što čujem. Veliki izazov mu je vokalna tehnika i dosta radimo na tome, a Marko brzo uči pa se čuje napredak iz emisije u emisiju. Iako se možda tako ne čini, imamo puno posla, ali za nas nema ljepše od toga, oboje volimo izazove i guštamo u glazbi.

  • Kakva je Gina mentorica? 

MARKO: Talentirana, profesionalna i puna znanja. Sviđa mi se to što imamo iskren odnos i što je strastveno vezana za učenje. Volim i cijenim to koliko je voljna pomoći i podijeliti sa mnom svoje znanje. Generacijski smo si jako blizu pa nam nije trebalo dugo da kliknemo. Ništa joj ne mogu zamjeriti, čak štoviše, želim da me drila i gnjavi.

  • Koja su vam predviđanja, želje za nastavak showa?

MARKO: Volio bih ostati što duže u showu jer obožavam izazove i glazba je do sada bila samo usputan sudionik na mom putu. Ne smijem otkrivati što vam sve pripremamo ali od nas možete zaista očekivati eklektične izbore pjesama i jako puno pogotovo domaće glazbe.

GINA: Nakon izvedbe country pjesme “Not ready to make nice” grupe The Chicks, rekli smo da su nam se svi snovi ostvarili. Ali ipak sanjamo o još nekim pjesmama i voljeli bi ih izvesti pred publikom, zajedno sa sjajnim bendom HRT-a. Puno radimo, vježbamo i uživamo…

Tako da što god ispalo na kraju, stvarno smo od srca zahvalni svima na podršci –  zato nije na odmet glas za par8.

Foto: Zvonimir Ferina

Učitati još
Zatvori