Završio je festival Rovinj art & more i oduševio publiku

Završio je festival Rovinj art &
more i oduševio publiku

Rovinj art & more

Morem okupan festival doista je donio više u rovinjskoj umjetničkoj ponudi i zapravo je produžetak ideje koju je Ronald Braus počeo svojim posebnim koncertima prije 19 godina. Nakon što je predstavom Ženski razgovori svečano zatvoren festival Rovinj art & more, na otoku sv. Andrije održano je 19. izdanje koncerta Ronald Braus i gosti. Još jednom je rovinjski operni pjevač dokazao kako ima sluha za želje publike koja mu uzvraća jednakom mjerom.

Uz domaćina su nastupile sjajne pjevačice Valentina Fijačko Kobić, sopranistica, i Danijela Pintarić, pjevačica i glumica kazališta Komedija, primabalerina Mirna Sporiš, klapa Valdibora i orkestar pod vodstvom Darijana Ivezića. Posebna gošća večeri bila je proslavljena beogradska glumica Svetlana Bojković koja je publici predstavila dio svog bogatog opusa. Na programu koncerta bile su popularne arije i dueti iz opera, opereta i mjuzikla.

Budući da je Ronald Braus pokretač i novog rovinjskog festivala, bilo je logično da se te dvije priče spoje. Tako su u sklopu večeri dodijeljene i nagrade za najbolja ostvarenja festivala Rovinj art and more. Među nagrađenima na dodjeli su bile glumica Branka Cvitković, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gordana Jeromela Kajić, te glumica i ravnateljica drame u Osijeku Petra Blašković. Nagrade će biti uručene i Pavici Gvozdić, Dubravki Šeparović, Josipi Bilić, Vladimiru Tintoru i Davoru Ljubiću.

Nakon koncerta druženje je nastavljeno uz tradicionalnu slavljeničku tortu i bogat izbor vina. Nazdravljalo se uspješnoj kulturnoj ljetnoj sezoni ali su se, doznajemo, već kovali planovi za nove suradnje, nove predstave, izložbe, revije za sljedeću godinu.

Učitati još
Zatvori