Ovog vikenda slušamo Lady Gagu – izašao je njezin novi album Chromatica

Ovog vikenda slušamo Lady Gagu – izašao
je njezin novi album Chromatica

Nakon što je singlovima “Stupid Love” i “Rain On Me” najavila spektakularan povratak dance-pop zvuku, Lady Gaga je objavila svoj šesti studijski album “Chromatica”, koji opisuje kao “apstrakciju” njene percepcije svijeta.

Chromatica odgođena zbog pandemije

Album je trebao izaći 10. travnja, a odgođen je za 29.svibnja zbog pandemije COVID-19. “Chromatica” ima 16 pjesama. Detalje o izdanju otkrila je tijekom razgovora za emisiju Beats 1 na Apple Musicu, u kojoj ju je ugostio popularni voditelj Zane Lowe. Gaga se tom prilikom otvorila i po pitanju privatnog života te je priznala da je stvaranje “Chromatice” za nju bio oblik terapije.

Za nju je glazba oblik terapije

“Znam da vodim borbu s očuvanjem mentalnog zdravlja i da me ti problemi nekad ne čine funkcionalnom, ali to sam prihvatila. Oprostila sam si za sve načine na koje sam se nekad kažnjavala, jer sam se osjećala kao da nisam dovoljno dobra”, objasnila je. Glazbenica je otkrila i razlog zbog kojeg je simbol albuma sinusoida: “To je simbol za zvuk. Zvuk je ono što me uvijek izliječi. Stvaranje glazbe mi je kroz dugi niz godina pomagalo da se nosim s traumama i to je fokus ‘Chromatice’… hrabrost i proces zacjeljivanja. Naučila sam da mogu percipirati život onako kako ja želim. To ne znači da ignoriram loše stvari, već da sama biram unutar kojeg okvira ih želim sagledati kao dio šire slike.”

„Rain On Me“ kao jedna od najava albuma

Tjedan dana prije objave albuma, Lady Gaga je obožavateljima otkrila singl “Rain On Me” koji je napravila s Arianom Grande. Osim nje, na albumu su gostovali legendarni Elton John te K-pop skupina BLACKPINK, a upravo je dan uoči objave albuma objavila njihovu zajedničku pjesmu “Sour Candy”. Album “Chromatica” dostupan je za slušanje putem digitalnih glazbenih platformi – u Hrvatskoj putem Deezera, Google Playa i Apple Music. Fizičko izdanje moguće je naručiti putem službenog webshopa Lady Gage.

Foto: Universal Music

Učitati još
Zatvori