Zagrebački HNK online: U veljači gledamo operne arije

Zagrebački HNK online: U veljači
gledamo operne arije

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu tijekom veljače priređuje niz glazbenih večeri u izvedbi orkestra i solista Opere koje će se uživo moći pogledati na službenoj mrežnoj stranici kazališta, kako bi najljepše operne arije došle u domove publike.

Večeras će orkestar Opere izvoditi skladbe skladatelja Poulenca i Šostakoviča. Ta će prijenos biti besplatan na adresi www.hnk.hr, dok će se ostali prijenosi moći pogledati uz naplatu.

Program se nastavlja 16. veljače, koncertom Ljubavne arije u izvedbi solista Lane Kos, Tomislava Mužeka i Davora Radića uz klavirsku pratnju Nine Cossetto, a 20. veljače solistica Dubravka Šeparović Mušović i orkestar Opere uz ravnanje Josipa Šege izvodit će pjesme i serenade skladatelja Johannesa Brahmsa.

Na fantastično glazbeno putovanje od Rusije do Hrvatske gledatelje će 23. veljače povesti operni solisti Tamara Franetović Felbinger, Stjepan Franetović, Luciano Batinić, uz klavirsku pratnju Nine Cossetto, a 26. veljače orkestar Opere i solistica Ivana Lazar upriličit će Skandinavsku večer na pozornici zagrebačkog HNK.

Foto: HNK

Učitati još
Zatvori