Uživamo u veličanstvenim glazbenim večerima na zagrebačkom Tomislavcu
Uživamo u veličanstvenim glazbenim večerima na zagrebačkom Tomislavcu

Uživamo u veličanstvenim glazbenim
večerima na zagrebačkom Tomislavcu

Zagreb Classic open air istinski je doživljaj za sve ljubitelje klasične glazbe. Vrhunski svjetski i hrvatski glazbenici od 21. lipnja do 1. srpnja za Zagrepčane i njihove goste izvode najbolje od glazbene klasike i to na jedinstvenoj pozornici pod zvijezdama na jednom od najljepših zagrebačkih trgova, Trgu kralja Tomislava.

Uz izvođače iz Hrvatske, nastupit će i glazbenici iz Italije, a cjelokupni program dostupan je na: https://www.infozagreb.hr/zagreb-classic.

Djela hrvatskih i svjetskih skladatelja, za ljubitelje klasične glazbe i one koji će to upravo postati, sinergijom talenta umjetnika izvode glazbenici  potvrđeni na prestižnim svjetskim pozornicama. No, zagrebačka je ipak posebna. Zagreb Classic open air svi, iako svatko iz svoje perspektive, vole iz istog razloga: zbog pažljivo odabranog programa, prekrasnog ambijenta i one toliko važne kemije  glazbe, izvođača, publike i atmosfere grada. 

Ističemo, na ovogodišnjem Zagreb Classic festivalu, nastupit će, između ostalog, Cameristi della Scala, Cine y Tango, Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti koji obilježavaju 70. godišnjicu osnutka, Jazz orkestar HRT-a, solisti Opere HNK u Zagrebu i drugi.

Festival se održava od 2016. godine, a među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status kojeg potvrđuje i ovogodišnjim izdanjem. U slučaju nepovoljnih vremenski uvjeta, programi se otkazuju.

Foto: Julien Duval, Lice Grada

Učitati još
Zatvori