Za Oscara nominirani redatelj Dalibor Barić režirao je spot za hit grupe BETI

Za Oscara nominirani redatelj Dalibor Barić
režirao je spot za hit grupe BETI

Beti-screenshot

Nakon što su Natali Dizdar i članovi grupe Mayales: Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević predstavili svoj novi zajednički projekt BETI fantastičnim singlom “Slobodna”, koji je mjesecima dominirao radijskim eterom, iz njihove glazbene radionice stigao je novi hit – “Vili”. Glazbena poslastica nježnog zvuka, inspirirana je legendarnim Williejem Nelsonom.

Kandidat za Oscara

Spot potpisuje ni više ni manje nego Dalibor Barić, koji je s animiranim filmom “Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” ušao u konkurenciju za ovogodišnju filmsku nagradu Oscar, u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma.

Willie Nelson kao inspiracija

U moru slavnih Vilija, za inspiraciju iza ove pjesme zaslužan je legendarni glazbenik Willie Nelson. “Iako to ime trenutno “pluta” po eteru iz nekih drugih razloga, zapravo se stvar zove po Willieju Nelsonu i napisana je prije nekoliko godina. Prva akustična verzija koju smo snimali je zvučala kao neka stvar od Willieja Nelsona pa smo tako nazvali pjesmu i naziv je ostao ‘zakačen’.”, rekao je Luka Geček.

Beti-2-1

Glazbeni planovi

Vili se zvukom poprilično razlikuje od njihovog debitantskog singla Slobodna. “Malo manje disco, a malo više country, ali i dalje smo u 1974.-oj.”, opisao je atmosferu pjesme Vlado Mirčeta, a nadovezao se Luka Geček “Sama melodija je nježnija, a zvuk sjetniji. Slobodna je u principu eskapistička dok je Vili ipak više introspektivna pjesma.” Nakon dva sjajna singla BETI nastavljaju dalje punom parom, a što njihovi obožavatelji mogu očekivati u budućnosti otkrila je Natali Dizdar. “Trenutno nam je najvažnije završiti EP nekim našim laganim tempom na koji smo navikli i čekati pravi trenutak kad ćemo ga pustiti cijelog u eter i predstaviti našoj publici.”

Beti-1

Foto: Hrvoje Banić, Screenshot

Učitati još
Zatvori