Za dva dana u prodaji je novi album Matije Dedića “Ladies”

Za dva dana u prodaji je novi album Matije
Dedića “Ladies”

Novi studijski album “Ladies” našeg najznačajnijeg jazz pijanista Matije Dedića ekskluzivno se može poslušati na Deezeru. Album koji će se u prodaji naći od 10. 11. već je izazvao pažnju publike jer je Matija novi album posvetio sjajnim kantautoricama, snažnim vokalisticama i ženama koje su obilježile njegov privatni i poslovni put. Albumu su prethodila dva singla i spota “Sebi dovoljan” u izvedbi Martine Majerle i “Bok”, autorska pjesma Sare Renar. Na albumu je okupio čak šesnaest žena, među kojima su i gotovo sve članice grupe Divas, a veliku pažnju privući će pjesma “Zadnji sati ljeta” koju je otpjevala njegova kćer Lu Dedić.

Oduševio kritiku

Novi Matijin album oduševio je i dugogodišnjeg glazbenog kritičara Zlatka Galla koji je u svojoj recenziji napisao:

“Album je to koji je mirne duše mogao nositi i naslov ‘Evo Dedića!’. Osim Matije kao sveprisutnog glazbenika (i mahom aranžera), Arsena, prisutnog kao autora dvaju skladbi, tu su i Gabi Novak i Matijina kći Lu kao pjevačice. Gabi je, pak, po tko zna koji put bljesnula u sjajnoj Arsenovoj baladi ‘Otok’ koja je otvorila album; skladbi ozračenoj vonjem Mediterana s Gabinim jazzy vokalizama, Gelinom gitarom i Matijinim klavirom te snenim pozadinskim vokalima. Kao da su baka i unuka htjele pokazati da ‘zabavna’ ili ‘pop’ glazba, ona negdašnja i ova današnja, mogu biti vraški zabavne, zanimljive, vrijedne pažnje i radiofonske eksploatacije. Zapravo ovim dvama ‘obiteljskim’ skladbama – uostalom kao i cijelim albumom – Matija je još jednom potvrdio da je ne samo sjajan jazz klavirist već i ‘all around’ glazbenik koji je jednako uspješan kad krene u jazzerske improvizacije bilo svojih skladbi ili standarda čitanih vlastitom optikom te, s druge strane, u ‘formatu’ najšire shvaćenog popa. I s Predinom, i kad obrađuje Arsenov i Gabin katalog ili pak Gibonnijevu pjesmaricu. Za kraj je došla ‘Vridilo je’ s Leom Deklevom. Skladbom koja je znana i u Oliverovoj izvedbi i u autorskoj Leinoj izvedbi uz Matiju ponovo se dokazala kao veličanstvena balada. Uz pouku koja vrijedi za cijeli Matijin ‘ženski’ projekt: vridilo je!”

Evergreeni, nove pjesme, hitovi u novim aranžmanima i vrhunskoj klavirskoj pratnji Matije Dedića, sve to nudi novi Matijin album “Ladies”, koji možete već sad naručiti u pretprodaji na webshopu Croatia Recordsa.

23.08.2021., Zagreb- Glazbenik Matija Dedic. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: matijadedic.com

Učitati još
Zatvori