z++ u Domu sportova: Podružili smo se uoči subotnjeg koncerta
z++ u Domu sportova: Podružili smo se uoči subotnjeg koncerta

z++ u Domu sportova: Podružili smo se
uoči subotnjeg koncerta

Samozatajan, discipliniran, marljiv – sve su to sinonimi za osječkog glazbenika i producenta čije je ime definitivno zadužilo novu eru glazbe u Hrvatskoj. Zvonimir Husnjak, poznatiji kao z++ puni Tvornicu Kulture bez problema, a ovoga će vikenda isto narpaviti i sa zagrebačkim Domom sportova. Uoči baš tog zagrebačkog koncerta uspjeli smo se naći s njime na kavi u omiljenom nam Grif Baru i popričati o velikom koncertu koji će sigurno ostati zapisan u analima.

Journal_z++-1

z++ u Domu sportova

2. prosinca, z++ stiže na pozornicu male dvorane zagrebačkog Doma sportova, na svoj najveći samostalni koncert do sada. Uz pomno pripremljenu set-listu, goste iznenađenja i audio-vizualnu produkciju, sa sobom donosi i dvije nove pjesme – po prvi put će uživo izvesti i ovogodišnje nove singlove “sedmo nebo” i “ŠNiT”.

“Sve je podređeno ovom koncertu, jer želim publici iznijeti svoj najbolji nastup do sada. Na pozornici će mi se pridružiti i nekoliko gostiju iznenađenja, a pripremamo i jako dobar vizualni element koncerta, koji do sada nisam imao priliku na ovaj način predstaviti” – otkriva z++, dobitnik cijenjenih domaćih glazbenih nagrada Porin i Cesarica.

S pjesmom “sedmo nebo” z++ je već u prvom tjednu po objavi ušao u HR Top 40 listu najemitiranijih domaćih singlova u radijskom eteru, dok je pjesma “ŠNiT” s pratećim videospotom snimanim u Berlinu u vrlo kratkom roku postala favorit njegove publike. Obje pjesme će premijerno uživo izvesti upravo na koncertu u Domu sportova za koji kaže

“Uzbuđen sam i jedva čekam koncert. Dom sportova je velika stvar za svakog domaćeg izvođača i nadam se da ću publici vratiti svu ljubav koju oni meni daju.” – kaže z++.

Journal_z++-4
Journal_z++-8

A ljubav koju zagrebačka publika ima prema ovom glazbeniku ogromna je. To dokazuju redom rasprodane samostalne Tvornice, Drito festivali, glazbeni festivali u Hrvatskoj i regiji na kojima je headliner, ali i (od strane publike) popularne suradnje s drugim izvođačima na sceni. z++ je the izvođač današnjice, a subotnji koncert to će i dokazati.

“Pripremili smo najkompletniji live set do sada, poseban dizajn bine i nekoliko odličnih gostiju, a za ostalo, dođite pa ćete vidjeti.” – kaže nam z++.

Čeka nas, čini se, pravi spektakl, za koji se cijela ekipa dugo spremala, a z++ nam je otkrio i kako se sam priprema neposredno prije koncerta

“Odradim kratke vokalne vježbe, popijem čašicu viskija i bocu vode.”

Nakon toga kreće magija i dobro poznati hitovi. S objavom prvog singla “crno + zlatno” na sebe je skrenuo pažnju unutar domaće trap scene, a zatim je pjesmama “Ljeto već je gotovo”, “kabriolet” i “dijamanti” osvojio i pažnju šire javnosti, kao i domaći radijski eter, te ostvario milijunske brojke slušanosti.

Zaslužan je i za kreiranje domaćeg hit-singla godine “Trebaš li me” Eni Jurišić i Matije Cveka, čiji je autor glazbe i producent. Pjesma je u kratkom roku osvojila publiku i radijski eter, te je dobila i vodeća priznanja domaće glazbene struke – nagradu Porin u tri kategorije, uključujući i “Hit godine”, kao i nagradu Cesarica za “Hit godine”. S nova dva singla, najavljuje i iščekivani treći studijski album, koji će objaviti u prvoj polovici sljedeće godine.

“Očekuje nas dosta šarolik album, čini mi se da ide u dosta različitih smjerova, drugačijih nego prva dva albuma. Meni su nove pjesme odlične, treba ih završiti još nekoliko i upakirati sve u jednu kohezivnu priču pa ga u prvih par mjeseci sljedeće godine možemo očekivati objavljenog.” – kaže z++ i dodaje za kraj

Pozdrav svim čitateljima Journala i vidimo se u Domu Sportova!

Ulaznice za njegov koncert u Domu sportova ove subote, 2. prosinca, su dostupne u prodaji putem online platforme Core Event te na prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Rockmark i Dirty Old. Organizator koncerta je yem.

Učitati još
Zatvori