Vodimo vas na posebnu projekciju kultnog filma uz glazbenu pratnju benda Chui

Vodimo vas na posebnu projekciju kultnog filma
uz glazbenu pratnju benda Chui

Chui


Berlin, simfonija velegrada & Chui

U četvrtak, 17. listopada u 20 sati održat će se projekcija glasovitog nijemog filma Berlin, simfonija velegrada (Walter Ruttmann, 1927), uz glazbenu pratnju nagrađivanog i popularnog hrvatskog kvarteta Chui.

Za otvorenje ovogodišnjeg Berlinale Speciala u suradnji s partnerima iz Goethe-Instituta Kroatien priredili smo jedinstveni glazbeno-filmski spektakl pod nazivom Kinofonija! U četvrtak, 17. listopada u 20 sati održat će se projekcija glasovitog nijemog filma Berlin, simfonija velegrada (Walter Ruttmann, 1927), uz glazbenu pratnju nagrađivanog i popularnog hrvatskog kvarteta Chui, koji će posebno za ovu priliku uživo izvesti originalnu prateću glazbu.

Berlinale Special 2019 – festival suvremenog njemačkog filma u organizaciji Goethe-Institut Kroatien održat će se od 17. do 21. listopada u kinu Tuškanac. Donosi sedam naslova s najprestižnijeg njemačkog filmskog festivala. Od novih naslova redatelja poput Floriana Henckela von Donnersmarcka, Andreasa Dresena ili Caroline Link, do najintrigantnijih ovogodišnjih debitanata, očekuju nas nagrađivani i uzbudljivi filmovi.

Chui je hrvatski kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, elektronikom i beskompromisnim pristupom osigurao je Chuijevcima već s prvim albumom („Chui”, Dancing Bear 2012.) kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Krajem 2013. objavljuju i drugi album “The Second Arrival”, koji dobiva brojne pohvale glazbene kritike i publike.

Trećim cijenjenim izdanjem 2015. godine pod nazivom “Third Sun From The Stone” bend osvaja titulu domaćeg albuma godine na gotovo svim top-listama, što dosad nije pošlo za rukom ni jednom jazz-sastavu u Hrvatskoj. U suradnji s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije, Chui je 2017. godine snimio album „Chui ovu glazbu”, zahvaljujući kojem su rasprodali niz koncerata.

Uz to, bend je iste godine snimio pjesmu s hrvatskom glazbenom divom Josipom Lisac, koja je u brojnim medijima proglašena pjesmom godine. Album „Chui ovu glazbu” donio je Chuijevcima i dva Porina za najbolji jazz-album i najbolju jazz-izvedbu. Konačno, bend je nedavno izdao novi singl „Pogledaj”, kao najavu za album „Iz kapetanovog dnevnika“ koji je upravo izašao i već pokupio briljantne ocjene glazbene kritike!

Berlin, simfonija velegrada (Walter Ruttmann, 1927), ritmički je i vizualno impresivan dokumentarno-eksperimentalni film koji u avangarističkom montažnom stilu panoramski prati život Berlina od jutra do večeri, prikazujući grad kao živi organizam, nižući prizore iz različitih područja gradskog života te time predstavljajući trajan i autentičan prikaz weimarskog Berlina, a sjajni Chuijevci su pripremili svoju glazbenu interpretaciju!

Vidimo se u kinu Tuškanac u četvrtak, 17. listopada u 20 sati na ovom jedinstvenom glazbeno-filmskom događaju! Hvala Goethe-Institut Kroatien na podršci i suorganizaciji.

Ovim putem možete osvojiti dvije ulaznice za događanje, ako pošaljete svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila “CHUI” do 15. listopada u 8 ujutro kada objavljujemo sretne dobitnike. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Ljiljani Stanić!

Učitati još
Zatvori