Vodimo vas na koncert četvrtkom u Zagrebu

Vodimo vas na koncert četvrtkom u Zagrebu

krešo i kisele kiše 1

Riječki pankeri dolaze u Zagreb na koncert

Sutra, u četvrtak, 25. siječnja Vintage Industrial Bar zaposjedaju riječke punk snage, obje struje aktivne već cca 10 godina. S naglaskom na rock, to su miljenici zagrebačke publike – Krešo i Kisele Kiše, a s naglaskom na ska, to je Officer Down. Povodom sutrašnjeg koncerta ulovili smo bend Krešo i Kisele Kiše za kratki razgovor…

Krešo i kisele kiše postoje od 2007. godine, punih deset godina… Kako ste krenuli, kako je izgledao put razvoja benda kroz ovih deset godina?

Naš put bio je prekriven trnjem, kamenjem i nagaznim minama. Osobno mislim da je najveći uspjeh benda što uopće i postoji, ali kad zbrojim sve, stvarno je vrijedilo. Počeli smo kao i većina bendova, skupila se ekipa prijatelja/poznanika i počeli smo svirati. Zatim su krenule klasične bendovske bolesti: odlasci, dolasci, šahovske rošade, probe i koncerti po raznim rupama i rupčagama, za pivu i sendvič od parizera. Iz svega toga se rodila današnja, standardna postava od sedam emocionalno shrvanih antijunaka, koji sviraju za velike novce i uživaju plodove slave.

Postoji li neki određeni razloga za bavljenje glazbom, zašto punk?

Ljubav prema glazbi. Svi smo odrasli na punku, a i za svirati nam najviše paše. Brzo, melodično, bez filozofiranja.

Krešo i kisele kiše

Što sve publika može čuti s vašim potpisom, što ste do sada sve objavili?

Do sada smo objavili 3 albuma. Još ti nije kasno (2009), Još ti nije jasno da ti nije kasno (2013), U potrazi za bijelim zecom (2016), a bliži se objavljivanje našeg četvrtog, tj. prvog live albuma, snimanog u Rijeci – u Palachu.

Svirali ste u raznim sredinama i mjestima, imate li neku dražu publiku, omiljenu lokaciju kojoj se uvijek rado vraćate?

Nama je svugdje lijepo, glavno da se svira. Bilo je zaista mnogo koncerata i lijepih trenutaka, tako da je teško izdvojiti najbolje.

Što publika može očekivati na koncertu u Vintage Industrial Baru?

Mi ćemo svirati dok nas ne potjeraju, tako da oni koji ostanu do kraja mogu očekivati mamurluk i poteškoće u funkcioniranju na poslu drugi dan. Svirat ćemo većinu pjesama s naša 3 albuma, pokoju novu i vjerujem da će to biti kao i na svim našim koncertima – prava pučka zabava. Puno plesa i pozitivne energije, kao na maškarama. Ako uzmemo u obzir klub u kojem sviramo, zabava je zagarantirana.

Priliku za osvojiti 2 karte za sutrašnji koncert ima sretnik ili sretnica koji na ifeellucky@journal.hr pošalju svoje ime i prezime s navedenim nazivom Krešo i Kisele Kiše u predmet e-maila. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju. Javljati nam se možete sve do 25. siječnja do 12 sati kada ćemo i  objavit sretnog dobitnika ili dobitnicu!

Čestitamo Mariji Filipović!

Foto: Željko Maletić Photography

Učitati još
Zatvori