Super Bowl 2024: Usheru je svu pažnju oduzela Taylor Swift. Gledatelji su razočarani…
Super Bowl 2024: Usheru je svu pažnju oduzela Taylor Swift. Gledatelji su razočarani…

Super Bowl 2024: Usheru je svu pažnju oduzela Taylor Swift. Gledatelji su razočarani…

Harry Styles, Taylor Swift, Ed Sheeran, Miley Cyrus, The Killers… samo su neka od imena koja su se povezivala uz nastup zakazan u Las Vegasu 11. veljače 2024. godine na poluvremenu Super Bowla LVIII. Ipak, svu raskoš svog talenta na nastupu na Allegiant Stadiumu dobio je priliku pokazati Usher.

Poznavatelji njegovog rada sjetit će se kako je već imao priliku nastupati u polufinalu Super Bowla. Desilo se to 2011. godine kada je na veliku pozornicu stao uz grupu Black Eyed Peas, no pred njim je ove nedjelje bio njegov prvi samostalni nastup u Gradu kocke.

Usher je sinoć uspješno demonstrirao svoje najveće hitove, a u 13-minutnom nastupu na pozornicu su mu se pridružili i Alicia Keys, H.E.R., Ludacris, Lil’ Jon te Will.I.Am, što je predstavljalo lijep obol njegovom prvom nastupu na Super Bowlu.

Upravo je gostujući angažman Alicije Keys, koja je uz sudjelovanje na pjesmi My boo izvela i skladbu If I Ain’t Got You, izazvao interes na društvenim mrežama. Tome je uvelike doprinijela i sceničnost trenutka, postignuta zahvaljujući odabranoj modnoj kombinaciji.

Usher

Obožavatelji ne skrivaju razočaranje

Usher je prilikom nastupa uspio izvesti čak 16 izmjena outfita, a komadi koji je nosio nose potpis Dolce&Gabanne te Off-Whitea.

Posljednjih dana šuškalo se kako bi mu se na pozornici mogao pridružiti i Justin Bieber. Na žalost brojnih obožavatelja, ova suradnja nije realizirana. No, Justin je ipak prisustvovao finalu te je jednog od svojih prvih suradnika i nekadašnjeg mentora bodrio s tribina u društvu supruge Hailey.

Kako to biva i ova je večer vrvjela slavnim gostima pa su tako svoje mjesto na tribinama našli i Jay-Z s kćerima Blue Ivy i Rumi, Leonardo DiCaprio, Martha Stewart, Paul Rudd, Lana Del Rey te Blake Lively, koja je večer provela u društvu prijateljice Taylor Swift (no o tome nešto kasnije).

Cijeli Usherov nastup možete pogledati ovdje.

@nfl

USHER. LIL JON. LUDACRIS… YEAH! #liljon #ludacris uusheraapplemusichalftimennflsuperbowl

♬ original sound - NFL

Je li ovo 2004. ili 2024.?

Službena potvrda Usherovog nastupa stigla je putem videa u kojem mu sretnu vijest putem telefonskog poziva priopćava, ni manje ni više, nego Kim Kardashian.

Vijest je u javnosti polučila dvojake reakcije. Dok su jedni razočarani odabirom jer su željeli aktualnije izvođače, drugi smatraju kako je Usher nakon dva desetljeća duge karijere zaslužio ovu priliku. Također, Las Vegas je za njega domaći teren jer je ondje održavao show My Way Las Vegas Residency.

A upravo takvu polarizirajuću reakciju izazvao je i pjevačev nastup. Dio gledatelja oduševljen je prezentacijom te činjenicom kako je ovaj nastup bio pravi mali vremenski stroj. Drugi je dio razočaran prikazanim te su ga ocijenili dosadnim. Neki idu toliko daleko da su ga spremni uvrstiti u najgore nastupe održane u poluvremenu Super Bowla.

Super Bowl ludnica

Na Allegiant stadionu ponovila se povijest. Naime, momčadi Kansas City Chiefs i San Francisco 49ers u finalu su se susrele i 2020. godine. Njihov tadašnji susret obilježen je kontroverzom. Naime, Chiefsima je priznat sporan touchdown, koji je pokrenuo veliki preokret i rezultirao njihovom pobjedom. Zanimljivo, ponovno im je sudio isti glavni sudac, koji je prije četiri godine i priznao sporno polaganje.

Povijest se ponovila, ali ovoga puta bez kontroverze. Nakon velikog preokreta Chiefsi su ostvarili pobjedu nad favoriziranim 49ersima rezultatom 22:25. Tako su stigli do svog četvrtog naslova, a ujedno su obranili i prošlogodišnju titulu najbolje momčadi NFL-a.

Taylor Swift

Swelce je oduzeo svu pažnju

No kladionice nisu divljale samo zbog sportskih rezultata… Osebujne ponude u kladionicama nisu neuobičajena pojava tijekom velikih sportskih manifestacija, a ovoga puta dominirale su one vezane za odnos Taylor Swift i Travisa Kelcea.

Za one koji nisu upućeni u svijet američkog nogometa, novi odabranik popularne pjevačice član je upravo momčadi Kansas City Chiefsa koji među obožavateljima ovog sporta nosi uživa zvjezdani status.

Kladionice su spremno prihvatile interes koji izaziva par pa su tako ponudile i oklade na to hoće li Kelce iskoristiti priliku i pred milijunskim auditorijem zaprositi Swift na Super Bowlu. Premda je visok udio korisnika smatrao kako će do toga doći, njihove prognoze se nisu obistinile. No, manija je išla toliko daleko da ste se mogli kladiti i na to kako će pjevačica upravo na Super Bowlu obznaniti svoju prvu trudnoću…

Do toga nije došlo, no obožavatelji nisu ostali zakinuti za slavljenički poljubac. Ako govorimo (i pišemo) o glazbenoj industriji, ovo je trebala biti Usherova velika večer. Ipak, sudeći prema interesu društvenih mreža i zauzetom medijskom prostoru, sasvim je jasno kako mu je Taylor ukrala pažnju.

Coming Home

No Usher ne treba biti razočaran. Čini se kako ćemo u narednim mjesecima itekako slušati o 45-godišnjem pjevaču, jer je upravo na Apple Musicu, glavnom sponzoru Super Bowla, predstavio novi album nazvan Coming Home.

Također, pred njim je i velika američka turneja za koju vlada velik interes. Možda njegov sinoćnji nastup neće, za razliku od pobjede Chiefsa, ući u povijest, no Usher itekako može biti zadovoljan trenutnim razvojem situacije.

U službenom programskom dijelu finala Super Bowla nastupali su i Reba McEntire koja je izvela američku himnu te Post Malone koji je iznio sjajnu izvedbu pjesme America the Beautiful. Također, gledatelji su imali priliku čuti pjesmu Lift Every Voice and Sing u izvođenju Andre Day.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori