Najveći glazbeni događaj u čast Oliveru s još više glazbenika u Veloj Luci
Najveći glazbeni događaj u čast Oliveru s još više glazbenika u Veloj Luci

Najveći glazbeni događaj u čast Oliveru s
još više glazbenika u Veloj Luci

Krajem srpnja obilježit će se četiri godine otkako nas je napustio neponovljivi Oliver Dragojević. Projekt je zamišljen kao niz događanja s ciljem očuvanja bogatog naslijeđa koje je Oliver svima ostavio. Središnji koncert će ove godine biti na pontonu na rivi i potpuno otvoren za javnost. Vrhunac je to glazbeno-umjetničkog projekta u čast velikana hrvatske glazbene scene nazvanog Trag u beskraju.

Glazbeno-umjetnički projekt započinje u utorak 26. srpnja koncertom na trajektu prema Oliverovoj voljenoj Korčuli. Trajekt plovi na relaciji Split – Vela Luka, nastupit će Dupini, Petar Dragojević i mladi izvođači, a u koncertu će moći uživati svi koji kupe kartu za taj trajekt. Podsjetnik na ljubav prema Oliveru nastavlja se kroz ovaj projekt u Veloj Luci u srijedu u 21 sat svečanim otvorenjem izložbe Oliver, Split i Luka u djelu Lili Gluić u Centru za kulturu Vela Luka.

Koncertni spektakl s poznatim imenima

Najveći glazbeni događaj je koncert u petak, 29. srpnja s početkom u 21 sat kada nastupa plejada velikih hrvatskih glazbenih imena – Zorica Kondža, Doris Dragović, Petar Grašo, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Eli Žuvela i talentiranih mladih izvođača među kojima su Matija Cvek, Jure Brkljača, Dino Jelušić, Dino Petrić, Lorena Bućan te drugi. Oliverovi prijatelji i kolege glazbenici pjevat će njegove najljepše pjesme koje je ostavio u bogatom naslijeđu.

Glazbeni producent koncerta je Ante Gelo, dugogodišnji Oliverov prijatelj i suradnik, koji će kroz ovaj glazbeni hommage voditi sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera. Koncert će moći pratiti svi u Veloj Luci, na rivi, kao i gledatelji ispred malih ekrana. Cijeli koncert imat će direktan prijenos na HRT-u 1, a ove godine koncert će, na oduševljenje mnogih, trajati čak 120 minuta.

Glazbeni projekt koji spaja

Osim velikog večernjeg koncerta na rivi, isti dan se u 9 sati polaže vijenac na mjesnom groblju sv. Roka, a u 10 sati održat će se misa i recital u crkvi sv. Josipa uz glazbenike Matiju Cveka, Antu Gelu i kvartet Sequentia. U subotu 30.7. je koncert Vrijeme ljubavi na pijaci ispred crkve sv. Josipa gdje će od 21:30 sati nastupati Zorica Kondža i orkestar Joška Banova. Ulaznice za subotnji koncert dostupne su na entrio.hr.

Trag u beskraju svoju priču ove godine završava u nedjelju 31. srpnja s jazz koncertom na pijaci ispred crkve sv. Josipa gdje će nastupiti Gibonni, Matija Dedić, Dražen Bogdanović, Marko Ramljak, Marko Reljanović i Branimir Gazdik s početkom u 21:30 sati. Ulaznice za zadnji koncert možete kupiti na stranici entrio.hr

Informacije o ovom sad već tradicionalnom glazbeno-umjetničkom projektu i sve novosti možete pratiti na Facebook stranici.

Foto: PR, Facebook

Učitati još
Zatvori