I dok svi pričaju o Baby Lasagni, mi vam predstavljamo TINA. Novi potencijal domaće glazbene scene
I dok svi pričaju o Baby Lasagni, mi vam predstavljamo TINA. Novi potencijal domaće glazbene scene

I dok svi pričaju o Baby Lasagni, mi vam predstavljamo TINA. Novi potencijal domaće glazbene scene

Hrvatska javnost možda danas bruju o Baby Lasagni, ali mi smo odlučili servirati vam još jednog mladog izvođača. Stigao je TIN, Talentirani mladi glazbenik koji predstavlja svoj prvi singl Kasni sati.

Na domaću glazbenu scenu donosim zarazne pjesme koje je teško ne zavoljeti jer se lako pamte i ulaze u uho. Moj cilj je donijeti dozu zabave i pozitivne energije publici, te prikazati da moderan zvuk ima ogroman potencijal nadmašiti očekivanja i postaviti nove standarde kvalitete i inovacije u glazbenoj industriji, kazao je TIN.

A tko se krije iza ovog imena? Prema vlastitim riječima TIN je 24-godišnji producent, izvođač i autor iz Zagreba koji ima veliku strast prema glazbi. Po struci inženjer IT-a koji voli provoditi vrijeme u teretani, s djevojkom, obitelji i prijateljima.

TIN

Kako je sve počelo…

Njegova ljubav prema glazbi krenula još u ranom djetinjstvu. Od najranijih dana, osjećao sam duboku povezanost s glazbom, no u početku nisam znao kako tu ljubav pretvoriti u djelovanje. Već u petom razredu osnovne škole, pružila mi se prilika naučiti svirati klavir, koju sam s oduševljenjem prihvatio, pohađajući čak i dodatne sate, no nažalost, to je bilo kratkotrajno. Kasnije, u srednjoj školi, eksperimentirao sam s radom u FL studiju nekoliko puta, ali nisam bio dovoljno ustrajan. Tijekom tih godina, razvijao sam svoju glazbenu strast kroz ‘beatboxanje’ i sviranje bubnjeva s prijateljima, a pri kraju srednje škole, stvorio sam svoju prvu pjesmu s prijateljima nakon što smo nabavili mikrofon, tako nam otkriva.

Uz početke glazbene karijere veže i negativno iskustvo, no ono ga nije ga spriječilo da nastavi dalje. Započeli smo s trap glazbom i osnovali vlastiti glazbeni label. Međutim, pravi preokret dogodio se kada smo, nažalost, shvatili da je naš tadašnji producent prijavio sve naše pjesme na sebe. Taj neuspjeh bio je dovoljan poticaj da se ozbiljnije posvetim produkciji glazbe u FL studiju, koji me pratio kroz godine, priznaje.

Upustio se u samostalno snimanje glazbe te je naposljetku napravio cijeli album. Time sam sebi dokazao da moja glazba ima potencijala i da želim karijeru u glazbi. Nakon završetka fakulteta, odlučio sam slijediti svoju strast i profesionalno se posvetiti glazbi. Sada, započinje novo poglavlje u mojoj glazbenoj priči, navodi nam TIN.

TIN

Plodovi dugotrajnog truda

Glazbenih uzora nema jer vjerujem u važnost vlastite jedinstvenosti. Idealiziranje ne podnosim, ali motivaciju crpim iz svake pjesme koja mi se sviđa jer sam svjestan da postoji potencijal za stvaranje nečega još boljeg i da svaki artist ima svoj zvuk, dodaje.

Dok njegov prvi singl traži svoje mjesto na istima, nismo propustili upitati ga što se trenutno nalazi na njegovoj playlisti. Zadnjih tjedana mi se na playlisti nalaze artisti kao d4vd, Post Malone i Dominik Fike, ističe.

TIN ne skriva kako se osjeća uzbuđeno i ispunjeno jer napokon vidi plodove dugotrajnog truda koji je ulagao. A kako to obično biva, nakon prvog odmah slijedi i pitanje – kad će drugo? Bez brige, novi obožavatelji neće morati dugo čekati jer stiže u svibnju. Vjerujem da će napraviti pravi boom, navodi nam.

TIN

Kako je nastala pjesma Kasni sati?

Iako svoj glazbeni stil ne želi ograničavati žanrovski, ono što možemo od njega očekivati su catchy, moderne pjesme koje dopiru do publike raznolikih glazbenih ukusa. Prva od njih je Kasni sati koju produkcijski i koautorski potpisuje Filip Majdak, a TIN otkriva i kako je nastala:

Pjesma je nastala  u mojoj sobi nakon što je moja djevojka zaspala. Nisam ju htio probuditi, te sam mikrofon približio ustima i šaputao. Kako bi se reklo ‘in one sitting’ sam ju snimio i izmiksao vokale. Djevojka ju je poslušala nakon što se probudila i nije joj izlazila iz glave, zatim sam pustio i ostatku obitelji, te prijateljima i reakcija je bila ista. Nakon toga sam napravio bolji beat za nju poslao ju svom producentu Filipu Majdaku na daljnju obradu, nakon čega smo zajedničkim snagama radili na njoj te je Filip na kraju odradio i mix /master.

TIN

Kasni sati su tek početak

U video spotu koji prati pjesmu, TIN je okružen svojim prijateljima i djevojkom, stvarajući atmosferu topline i povezanosti. Snimanje je proteklo u ugodnom ozračju koje je dodatno obogatilo doživljaj glazbe.

Spot smo snimili u dva dana, a atmosfera je bila odlična i opuštena. Imali smo okvirnu ideju kako bi spot izgledao, te smo oko te ideje gradili ostatak priče koju danas možete vidjeti. Spot je režirao, snimao i montirao Marko Čordaš, vlasnik Studija Jeka, a asistirao mu je Roko Babara. Marko i Roko su mi prijatelji koje znam već puno godina tako da nam je snimanje bilo jako dobro iskustvo s kojim smo svi na kraju zadovoljni.

Nakon predstavljanja s pjesmom Kasni sati, TIN do kraja ove godine planira objavu još nekoliko singlova, priprema live nastupe i jedva čeka da ga publika upozna.

Ove godine se nadam uspostaviti bolju ravnotežu između posla i vremena za sebe, obitelj i prijatelje. Istovremeno, želim nastaviti stvarati ‘catchy’ glazbu koja će doprijeti do šire publike. Uz to, želim se posvetiti svom zdravlju i provesti više kvalitetnog vremena s voljenima, s nadom da će i oni biti zdravi i sretni, dodaje za kraj.

Pjesma Kasni sati čeka vas u nastavku, kao i na streaming servisima.

Foto: Bruno Sircan

Učitati još
Zatvori