TIANI – glazbenica hrvatskih korijena koja svoju karijeru gradi na svjetskoj sceni

TIANI – glazbenica hrvatskih korijena koja svoju karijeru gradi na svjetskoj sceni

Upoznajte TIANI

Nakon dugogodišnjeg života u inozemstvu te studiranja na prestižnim svjetskim glazbenim institucijama kao što su United World College u Italiji, Berklee u SAD-u i Institute of Contemporary Music Performance u Velikoj Britaniji, TIANI, 27-godišnjakinja rođena u Puli, a odrasla u Rovinju, nedavno je odlučila javnost, kako hrvatsku, tako i stranu, upoznati s autorskim pjesmama.

Prvi singl je predstavila prije osam mjeseci, a s njim i svoj glazbeni izričaj koji kombinira pop, soul i elektroniku. Emotivni tekstovi istražuju ljubavne teme, a All of Me je bio prvi u nizu od planirana četiri singla od kojih smo u međuvremenu imali prilike čuti i Wonder i Surrender. Inspirirana suvremenim glazbenicama poput Banks i Jessie Ware donosi nam senzualnu glazbu u kojoj ćete uživati. TIANI smo upitali nekoliko pitanja o njenoj karijeri…

1. Kako je izgledao tvoj glazbeni put do točke na kojoj se nalaziš sada?

Vrlo sam rano odlučila krenuti na glazbenu formaciju u inozemstvo te tako započela svoje umjetničko putovanje. Iz Italije do Bostona (Berklee) istraživala sam jazz i soul, a nakon toga u Londonu upisala sam ICMP (Institute of Contemporary Music Performance) i diplomirala Songwriting i music business.

Nakon dugo godina života u inozemstvu trenutno živim na relaciji Rovinj-Zagreb-London. U Londonu radim s producentom i surađujem s raznim kantautorima.

Ove sam godine odlučila svijet upoznati sa svojim autorskom radom i nedavno izdala svoj treći singl Surrender.

2. Je li studij u Londonu, SAD-u i Italiji bio presudan za glazbeni pravac u kojem si odlučila krenuti?

Da, svakako. Kroz svoje glazbeno putovanje trudila sam se upiti što više iskustva, a najvažniji dio moje priče bili su talentirani glazbenici s kojima sam se susretala i dijelila svoju glazbu. Aspiracija mi je razvijati karijeru istovremeno u inozemstvu i u Hrvatskoj, na neki način tako i spojiti ta dva glazbena svijeta.

3. Imaš li uzore na suvremenoj glazbenoj sceni?

Banks, Lana Del Rey, Jessie Ware spadaju medu glazbenike na koje se ugledam i koje posebno cijenim.

4. S Paolom Gentilinijem si surađivala na dva spota do sada te jednoj izložbi. Kako se dogodio taj spoj i kako općenito biraš svoj vizualni izričaj?

Suradnja s Paolom započela je prije godinu dana. Sami smo izgradili cijeli set i upravo tijekom rada na setu došli smo na ideju da bismo mogli organizirati i izložbu kako bismo izložili sve elemente seta i pokazali kako se snimao spot te lansirali pjesmu na malo drugačiji način.

Multimedijalna Izložba ujedno je i bila promocija novog singla Surrender, a želja nam je bila spojiti vizualnu i auditivnu umjetnost u jedan jedinstvenim projekt.

Spotom smo htjeli dočarati poruku koja se krije u pjesmi, a to je osobna predaja i prepuštanje prirodi, moru i skladu u kaosu.

5. Kakvi su planovi za budućnost, na domaćoj i stranoj sceni?

Trenutno u Londonu snimam nove pjesme i surađujem s londonskom kantautoricom Kate Lomas. Ljeto smo započele radno! U planu je nova pjesma, snažnog plesnog ritma, a također izlazi i spot nakon ljeta. Voljela bih surađivati i s hrvatskim glazbenicima i nadam se da će se ta želja uskoro ispuniti.

https://www.youtube.com/watch?v=7BnkQINmxBw

Učitati još
Zatvori