Stalno čujete njegovu hit pjesmu, a možda ne znate tko je. Vrijeme je da upoznate Teddyja Swimsa
Stalno čujete njegovu hit pjesmu, a možda ne znate tko je. Vrijeme je da upoznate Teddyja Swimsa

Stalno čujete njegovu hit pjesmu, a možda ne znate tko je. Vrijeme je da upoznate Teddyja Swimsa

Nerijetko se dogodi da neku pjesmu pjevušimo mjesecima, ali nemamo pojma tko je pjeva. Tako se stalno na radiju u zadnje vrijeme vrti pjesma Lose Control koja je nedvojbeno postala jedna od breakout pop pjesama ove godine. Njezin autor je Teddy Swims, do sada nam nepoznati kantautor koji preuzima glazbene ljestvice svojim hitom. To nas je potaklo da istražimo malo ovog osebujnog glazbenika.

Teddy Swims

Tko je Teddy Swims?

Pravim imenom Jaten Collin Dimsdale, 31-godišnji američki pjevač odrastao je u Georgiji uz soul glazbu Stevieja Wondera, Ala Greena i Marvina Gayea. Svoju glazbenu karijeru je započeo 2019. A kako je došlo do imena Teddy Swims? Naime, Teddy mu je bio nadimak iz djetinjstva, a Swims je zapravo akronim za ‘someone who isn’t me sometimes‘. Sve je započelo s YouTubeom i prvim coverom kojeg je te godine objavio. Bila je to Michael Jacksonova Rock With Me. Uslijedili su i coveri Lewisa Capaldija, Amy Winehouse, Chris Stapletona i H.E.R.

Kada ga pogledate, rekli bi da Swims stvara rep ili hip-hop. Tetovaže po cijelom tijelu i imidž bad boya zavaraju vas kada čujete njegov glas. Žanrovski ga je teško okarakterizirati, no pjesme mu najviše imaju pop, soul i R’n’B prizvuk. A Lose Control je bluesy ljubavna pjesma koja se brzo popela na vrh glazbenih ljestvica i postala jedna od glavnih hitova 2024. godine.

Negativno iskustvo donijelo mu slavu

Iako se možda čini da se proslavio preko noći, njegov uspon na vrh trajao je malo duže nego što je sam to očekivao. Zbog toga što je stvarao različite žanrove, od hard rocka, klupskih hitova pa i countryja, bilo mu je teško pronaći mjesto u glazbenoj industriji. Kada se vratio svojim soul i blues korijenima, napokon je postao primjećivan. I sam Swims zadovoljan je što mu je uspjeh došao kasnije u karijeri. Tvrdi kako mu je trebalo dosta godina da se pronađe i da pronađe svoj zvuk te da je postao poznat s 21 godinu, da bi odavno sagorio.

Ironija je ta da mu je pjesma Lose Control, koja govori o toksičnoj vezi, nezdravom lifestyleu i zloupotrebi droga, zapravo sada donijela najljepše trenutke. Razlog uspjeha pjesme i nije samo priča iza nje. Kako Swims kaže, pjesmu poput Lose Control ne čujete više. Podsjeća na eru kada su vokali i instrumenti bili snažni te korijene vuče u staroj bluegrass glazbi.

Teddy Swims

Lose Control singl je s njegovog debitantskog albuma I’ve Tried Everything But Therapy (Part 1) koji je izašao u rujnu prošle godine. Rad na tom albumu bio mu je pravo terapeutsko iskustvo, a uspjeh i odlične recenzije albuma dovele su ga i do prve međunarodne headline turneje. Sada, Swims sprema i Part 2 svog albuma, no na to ćemo morati malo pričekati. Do tad, ostavljamo vas s njegovim hitom Lose Control.

Foto: IMDb, Instagram (@teddyswims)

Učitati još
Zatvori