Razgovarali smo s mladom glazbenicom Tamarom Popović – tam, koja osvaja regionalnu scenu
Razgovarali smo s mladom glazbenicom Tamarom Popović – tam, koja osvaja regionalnu scenu

Razgovarali smo s mladom glazbenicom Tamarom Popović – tam, koja osvaja regionalnu scenu

Mlada srpska kantautorica Tamara Popović – tam lagano, ali efektivno osvaja regionalnu glazbenu scenu. Zagrebačka publika imala ju je prilike slušati nekoliko puta. Na Dritu iz MSU kao i na koncertu pocket palme u Tvornici kulture 2022. Tam stvara prave pop i r’n’b hitove, a sada je izbacila i spot za novi singl mila. Povodom toga, imali smo priliku popričati s talentiranom glazbenicom o njezinom glazbenom putu, uzorima i svijetloj budućnosti.

tam
  • Za početak, za one koji te još ne znaju, tko je tam?

tam je kantautorica koja radoznalo spoznaje svijet i granice pop stvaralaštva i to intuitivno dijeli sa svijetom.

  • Kako je počeo tvoj glazbeni put? Zašto si se odlučila baviti baš glazbom?

Mislim da nikad nije bila u pitanju odluka, oduvijek sam bila na sceni i oduvijek sam stvarala. Muzika je uvijek bila nešto što mi je najprirodnije i što najbolje osjećam. U ovom poslu mogu se izraziti na najviše načina te je to moj najiskreniji izbor. Od prvih satova plesa, nastupa sa zborom, preko prvih pjesama koje sam napisala i instrumenata koje sam učila svirati pa sve do fakulteta i raznih poslova koje sam imala, muzika me je oduvijek vukla. Kada sam na kraju to sebi priznala, prirodno sam joj se posvetila.

tam
  • Koji glazbenici, strani ili regionalni su najviše utjecali na tvoj pristup glazbi?

To s vremenom mijenja. Ranije nisam imala pristup tome kakav je čiji proces, niti svijest o tome tko radi svoje stvari, a kome pišu tekstove, ali vjerujem da je ogroman utjecaj na moje i generalno žensko stvaralaštvo imala Lana Del Rey. S vremenom sam istraživala više o ženskim kantautoricama i velika inspiracija su mi postale Stevie Nicks, Banks, Dolly Parton i mnoge druge. U ovom trenutku moja najveća inspiracija su moje prijateljice kantautorice Jymenik i Anja iz benda pocket palma.

  • Koja je neka poruka koju želiš prenijeti svojim pjesama i koja od njih ti je dosad najdraža?

Važno mi je da se kroz moj rad žene osnažuju, da znaju postaviti granice, ali i da shvate da je snaga također u krhkosti i ranjivosti. Taj naš najljepši nježan dio nam ne smije biti oduzet u ovom svijetu gdje je, čini mi se, trend da se pravimo bezosjećajni. Važno mi je i da ih podržim da se izraze na način koji je za njih oslobađajuć.

  • Nastupila si već nekoliko puta u Zagrebu. Koji od tih koncerata ti je bio najdraži te kako se zagrebačka publika razlikuje od ostalih?

Poseban nastup mi je bio kada sam otvarala za pocket palmu u Tvornici kulture 2022. godine, atmosfera je bila beskrajno obiteljska i topla. Uvijek mi je lijepo i zabavno kada sam na Dritu, obožavam zagrebačku publiku jer je prepuna podrške i ljubavi. Napravila sam pauzu od nastupa generalno i konstantno mi stižu brojne poruke i upiti da dođem što prije u Zagreb.

tam
  • Sada je izašao i spot za singl mila. Možeš li nam objasniti kako je nastala ideja za spot te kakav je bio sam proces snimanja?

Ovo nam je sigurno bilo najizazovnije snimanje do sada. Redateljica Marija Stošić je imala već dvije ideje prije ove, ali smo ovu uspjeli realizirati s direktorom fotografije Markom Kažićem. Primarna ideja oko koje se vrti sve je specifična estetika, ženska ljepota i senzualnost. Jedan od problema je bio taj što Jymenik nije mogla da dođe iz Brightona, gdje trenutno živi pa smo se snalazili da nađemo ekipu i tamo. Svi smo prezadovoljni rezultatom, a meni je najdraže što smo okupili toliko divnu ekipu ispred i iza kamere.

  • Postoje li neka imena na regionalnoj glazbenoj sceni s kime bi voljela ostvariti suradnju?

Mislim da sve dolazi postepeno kako sam i zamišljala da će biti i kako sam spremna kao umjetnica. Želim se ostvariti i kao kompozitorica i tekstopisac za druge izvođače i jedna po jedna željena suradnja se krenula ostvarivati, tako da ne bih nabrajala imena dok se ne dogode.

tam
  • I za kraj, kakvi su ti planovi za budućnost? Hoćemo li te imati priliku opet slušati u Hrvatskoj?

Plan mi je izbaciti album u drugoj polovici sljedeće godine i da me tijekom naredne godine imate priliku što više slušati u Hrvatskoj jer mi jako nedostajete. Bit ćete obaviješteni o svemu!

Foto: Sunčica Zurković

Učitati još
Zatvori