Šveđanka ispisala povijest! Loreen drugi put osvojila Eurosong
Šveđanka ispisala povijest! Loreen drugi put osvojila Eurosong

Šveđanka ispisala povijest! Loreen
drugi put osvojila Eurosong

Švedska predstavnica Loreen bila je apsolutni favorit ovogodišnjeg Eurosonga. Ovo joj je drugi put da nastupa na eurovizijskoj pozornici, ovoga puta s pjesmom Tattoo. Naime, ova je simpatična Šveđanka 2012. godine pobijedila pjesmom Euphoria, a jučer je ponovo osvojila srca glasača te postala prva izvođačica u povijesti kojoj je to uspjelo dvaput.

Loreen

Let 3 zauzeo 13. mjesto

Da se radilo samo o glasovima publike, Finska bi odnijela pobjedu s pjesmom Cha Cha Cha, a Let 3 bio bi na sedmom mjestu. Međutim Loreen je osvojila najviše bodova žirija, kojima su se pridodali glasovi publike te tako ispisala povijest. Naš Let 3 završio je na 13. mjestu, a njihov je nastup zabavio gledatelje u dvorani, ali i one pred malim ekranima. Njihov eurovizijski nastup s prve polufinalne večeri i dalje je najgledaniji, a iznenađenje nije mogla zadržati niti spisateljica Harryja Pottera J. K. Rowling koja se oglasila na Twitteru.

 

Let 3

Spektakularna finalna večer

Moramo priznati da su se domaćini potrudili napraviti pravi spektakl u obje polufinalne večeri, kao i u jučerašnjem finalu. Program je bio raznolik, dinamičan i prepun efekata, a publika nije mogla sakriti euforiju i uzbuđenje. Graham Norton je bio profesionalan i zabavan kao i inače, a glumica Hannah Waddingham i pjevačica Alesha Dixon, te ukrajinska pjevačica Julia Sanina zabavljale su nas tri večeri i oduševljavale svojim voditeljskim ulogama, kao i modnim kreacijama.

Sloganom United by Music domaćini su na emotivan način tijekom sva tri dana pokušali prenijeti poruku ljubavi, mira i podrške. Zanimljivim glazbenim gostima kao što su Rita Ora, koja je nastupila u prvoj polufinalnoj večeri i pobjednicima Eurosonga prijašnjih godina u finalnoj večeri napravili su zanimljivi glazbeni presjek.

Eurosong 2023

Švedska – domaćin Eurosonga 2024.

Kako bilo, Let 3 je odradio odličan nastup, a Loreen je još jednom pokazala zašto je publika voli. Dosljedna svom stilu, uspjela je šarmirati glasače. Sljedeće godina Eurosong putuje u Švedsku, i to baš na 50. godišnjicu pobjede grupe ABBA. Ostaje nam samo čekati i veseliti se spektaklu koji će pripremiti domaćini.

Foto: Profimedia, Youtube, Twitter

Učitati još
Zatvori