EXIT i Sea Star pozivaju sve da pomognu  sugrađanima u akciji Super Susjed

EXIT i Sea Star pozivaju sve da pomognu
sugrađanima u akciji Super Susjed

“Ni vremena nisu tako bed, kad pokuca Super Susjed”. Uvodne su riječi videa kojim EXIT i Sea Star festivali pozivaju mlade da se aktivno uključe u pomaganje sugrađanima.

Super Susjed

U ova teška vremena kada nas je sve pogodila pandemija koronavirusa, a na širem području grada Zagreba i katastrofalan potres, volontiranje se ponovo pokazalo kao jedna od najnužnijih ljudskih potreba i osobina. EXIT i Sea Star odlučili su svoje snage usmjeriti na kampanju “Super Susjed”. Tako pomažu volonterskim udrugama i inicijativama. Super Susjed će na jednom mjestu okupljati informacije vezane uz volontiranje. Gdje se i kako prijaviti, te pratiti sve hvale vrijedne volonterske akcije i prijedloge.

Kako se uključiti u volontiranje

Mnogim našim sugrađanima pomoć u obavljanju osnovnih životnih potreba postala je od krucijalne važnosti. U Hrvatskoj je potrebno što više volontera koji bi starijim sugrađanima pomogli odlaskom u trgovine, po lijekove, ili pak šetajući njihove ljubimce i odnoseći smeće. U Zagrebu je situacija i dodatno teža jer su tu i oni sugrađani kojima je potres trajno ili privremeno oštetio domove. Gdje pronaći udrugu za volontiranje? Kako se uključiti? Koliko je volontiranje važno i kako u ovim teškim vremenima možemo pomoći onima kojima je to najvažnije? Reći će upravo Super Susjed – na svojim kanalima na Facebooku i Instagramu.

#Super Susjed

Sve objave volontera koje u opisu budu imale hashtag #SuperSusjed bit će promovirane putem društvenih mreža Sea Star Festivala i na Super Susjed društvenim mrežama. Pozivaju se svi da pošalju fotografije s ovakvih akcija kako bi se uključilo što više građana koji će pomagati onima kojima je to najpotrebnije. Također, na ovaj način se mogu i razmjenjivati iskustva s terena. Sve u cilju kako bi drugima koji se uključuju, bilo lakše snaći se, kada je u pitanju socijalna distanca, dezinfekcija i operativno funkcioniranje.

Sea Star i Exit

Exit Festival kao društveni projekt već 20 godina promovira iskrene ljudske vrijednosti. Navješćuje pozitivne društvene promjene i djeluje u svrhu prenošenja ljubavi i slobode u cijelom svijetu kroz razne humanitarne, obrazovne i kulturne događaje. Sea Star, kao Exitov sestrinski festival, već četvrtu godinu za redom ide istim stopama. S jednakim ciljem je nastao i “Super Susjed”, brat po akciji “Super Komše”. Super Komša već drugi tjedan uspješno radi na području Srbije i daje dobre rezultate s velikim odazivom mladih. Kada je najteže, uvijek imamo priliku ujediniti se i napraviti nešto za dobrobit svih oko nas. Svatko može postati Super Susjed.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori