SUN U izbacila je spot za novi singl Disaster – premijerno gledamo spot
SUN U izbacila je spot za novi singl Disaster – premijerno gledamo spot

SUN U izbacila je spot za novi singl Disaster
– premijerno gledamo spot

Glazbenica, producentica i vizualna umjetnica Sanja Šiljković, umjetničkog imena SUN U, objavila je singl Disaster, koji je ujedno i najava njezina trećeg albuma kojim se vraća korijenima – nakon tri godine ponovno piše na engleskom. SUN U predvodnica je nove generacije glazbenica ne samo u Hrvatskoj već i regiji, upravo zbog svog velikog talenta i multiinstrumentalizma kojim pomiče granice stvaranja glazbe, a upravo je singl Disaster još jedna audiovizualna poslastica.

O singlu, SUN U kaže:

“Bit pjesme je već nekako jasna i iz samoga teksta. Kad ti se dogodi emotivni raskol i u svoj toj negativi pokušavaš pronaći nešto pozitivno i nedaš samome sebi da podlegneš pod negativne i mračne utjecaje kako iz sadašnjosti, tako i iz bliske prošlosti – to je ta borba. Tražiš taj tračak svjetla u sebi i čupaš se iz aktualnog stanja. Emocionalno i psihički se “skupljaš” kako god znaš i umiješ, skoro pa kao iz inata prema samom sebi jer ne želiš bit ta osoba, osoba zatrovana pesimizmom i negativom koja, ili te zadesila, ili si njome okružen već neko vrijeme. Mislim da se s im stanjem doista mogu poistovjetiti svi, barem na neki način.”

Originalni spot sniman je u širem centru Zagreba

Glavna i jedina protagonistica spota je fantastična plesačica Megi Babić, čiju cijelu koreografiju gledamo u reversu. Kako se kroz cijelu pjesmu provlači taj light motiv odupiranja negativi koja nas vuče unazad, tako se i u spotu provlači ta kontradikcija samom sebi kada nas kroz život smetnje vuku unazad, ali vadimo se van i dalje plešemo kroz život. Fantastičan i nepogrešiv umjetnički izraz Sanje Šiljković i u ovom je spotu došao maksimalno do izražaja. Na spotu je radila sjajna ekipa – Miran Brautović je direktor fotografije, a radio je i na 4 zadnja SUN U spota (“Tlo”, “Kraj”, “Tu” i “Ti”), u glavnoj ulozi je spomenuta plesačica Megi Babić, a režiju i montažu odradila je Sanja. 

 

SUN U - Disaster_6

Od ideje do mastera – SUN U sve radi sama

Iako je javnost prepoznaje kao glazbenicu i producenticu, te vizualnu umjetnicu, Sanja Šiljković u kreativnom procesu sve radi sama. Sviranje i snimanje svih instrumenata, MIDI-ji, programiranje, aranžman, produkcija, tekst i glazba su do sada bili sastavni dio njezinog procesa rada, a od ovog singla, na sebe je preuzela i zadnju tehničku fazu mixa i mastera te tako zaokružuje cijelu priču. Dobar primjer je aktualni singl Disaster kojeg možete poslušati na kanalima:

Spotify: https://open.spotify.com/track/2Y17tl… 

Tidal: https://tidal.com/track/313554100 

Deezer: https://deezer.page.link/HYNo2KmzgDk8… 

Amazon: https://www.amazon.co.uk/music/player… 

Apple Music: https://music.apple.com/hr/album/disa…

Sanju možete pratiti na njezinim društvenim mrežama Facebook i Instagram, te YouTube

 

SUN U - Disaster_DigiCover
SUN U - Disaster_7
SUN U - Disaster_8

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori